Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική (pic-vid)

Το Σάββατο (16/3) στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Κίνα, από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το εισιτήριο για την τελική φάση έχουν πάρει 32 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 8 γκρουπ δυναμικότητας, με την Εθνική Ανδρών να βρίσκεται στο δεύτερο, μαζί με Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία.

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία
Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα
Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία
Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα
Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν
Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα
Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα
Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο ομάδων από τη ζώνη της Αμερικής στον ίδιο όμιλο, έγινε μια αλλαγή. Η Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ και η Βενεζουέλα θα κληρωθούν στους ομίλους A, C, Ε και G, με τον Καναδά να μεταφέρεται στο Pot 6, αλλάζοντας θέση με το Ιράν.

Οι ομάδες των Pot 1, 4, 5 και 8 θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2, 3, 6 και 7 θα πάνε στους ομίλους B, D, F και H.

Ο όμιλος Α διασταυρώνεται στη συνέχεια με τον Β, o C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον Η.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button