Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κυπελλούχες Σαχτάρ, Σλάβια Σόφιας, Σλάβια Πράγας και Τόσνο

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάκτησε το Κύπελλο Ουκρανίας κι έγινε η πολυνίκης ομάδα στη διοργάνωση, καθώς έφτασε τα 12 τρόπαια και ξεπέρασε την αντίπαλό της στον τελικό, Ντιναμό Κιέβου, που έχει 11. Στον τελικό του θεσμού, που διεξήχθη στο Κίεβο, η Σαχτάρ επικράτησε 2-0 με τα τέρματα των Φακούντο Περέιρα στο 47ο και Ρακίτσκι στο 61ο λεπτό.

Κυπελλούχος Ρωσίας για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια ύπαρξης της (σ.σ. ιδρύθηκε το 2013) αναδείχθηκε η Τόσνο. Οι θριαμβευτές επικράτησαν με 2-1 της Αβάνγκραντ Κουρσκ (ομάδα δεύτερης κατηγορίας), στο τελικό του θεσμού που έγινε στο Βόλγκογκραντ, και μαζί με το τρόπαιο κέρδισαν και μία στο Europa League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, η ύπαρξη της τη σεζόν 2018-19 δεν είναι σίγουρη, καθώς η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και κινδυνεύει με… αφανισμό.

Για την ιστορία, τα τέρματα της Τόσνο σημείωσαν οι Σκβορτσόφ (10΄) και Μιρζοφ (80΄), ενώ από την Αβάνγκραντ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 16΄ ο Κιρέεφ.

Για όγδοη φορά στην Ιστορία της (1941, 1942, 1945, 1974, 1997, 1999, 2002, 2018) και πρώτη μετά από 16 χρόνια, η Σλάβια Πράγας αναδείχθηκε Κυπελλούχος Τσεχίας.

Στον τελικό που διεξήχθη στην «Αdidas Αrena» της Μλάντα Μπόλεσλαβ, οι θριαμβευτές επικράτησαν με 3-1 της Γιάμπλονετς.

Ο Στάνισλαβ Τετσλ (14΄, 39΄) και ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ (89΄) σκόραραν για την Σλάβια, ενώ ο Λούντεκ Πέρνιτσα είχε ισοφαρίσει -προσωρινά- στο 34΄ για την Γιάμπλονετς.

Στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» των πέναλτι η Σλάβια Σόφιας αναδείχθηκε Κυπελλούχος Βουλγαρίας, με 4-2 επί της «συμπολίτισσας», Λέφσκι.

Ο τελικός, που διεξήχθη στο «Βασίλ Λέφσκι» της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, δεν ανέδειξε νικητή στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση (0-0) κι όλα κρίθηκαν από την «ασβεστένια βούλα». Εκεί όπου με 4-2 η Σλάβια πανηγύρισε το τρόπαιο για 8η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 22 χρόνια (τελευταία φορά το 1996).

Η Λέφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 12΄, με τον Γκόμεζ να μην σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button