Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μακάμπι Χάιφα-Παναθηναϊκός: Για το… κόλπο γκρόσο στο Ισραήλ το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Ισραήλ και θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Ισραήλ και θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα.

Δοκιμασία στο Ισραήλ για τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» φιλοξενείται (22:00, Cosmotesport 6) από τη Μακάμπι Χάιφα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να τον φέρει ακόμη πιο κοντά σε ευρωπαϊκή συνέχεια.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται στη διοργάνωση από τη σπουδαία βραδιά στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Βιγιαρεάλ, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 και ενδεχόμενη νίκη θα ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα, ώστε να μπει γερά στο κόλπο για την πρόκριση. Επιπλέον, θα τον φέρει πιο κοντά στο να καπαρώσει την 3η θέση. Όπως, πάντως, ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός: «Δεν θεωρώ ότι εξασφαλίζουμε κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα η νίκη. Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι καταστροφικό το να μην κερδίσουμε». Αν και παραδέχθηκε στη συνέχεια ότι «Θα ήταν ιδανικό το να κερδίζαμε αύριο».

Ασφαλώς και η αποστολή του «τριφυλλιού» δεν είναι εύκολη, καθώς θα αγωνιστεί σε μία «καυτή» έδρα απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να μην παρουσιάζει την ίδια δυναμική μετά την αποχώρηση του Μπαράκ Μπακχάρ, αλλά έχει αποκομίσει παραστάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Για να πάρουν αποτέλεσμα οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να δείξουν την ίδια συγκέντρωση και το ίδιο πρόσωπο σε σχέση με τα περισσότερα φετινά ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συγκριτικά με το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Εκτός είναι προφανώς ο τραυματίας Μάγκνουσον και ο Πάλμερ-Μπράουν, ενώ ο Αϊτόρ ταξίδεψε στο Ισραήλ, αλλά συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης και η λογική λέει ότι δεν είναι το πιθανότερο σενάριο το να αγωνιστεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερεμέγεφ, ο οποίος έσωσε την παρτίδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Στην αντίπερα όχθη, η Μακάμπι Χάιφα ξεκίνησε με πολύ άσχημο τρόπο την παρουσία της στους ομίλους του Europa League, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρεν στη Γαλλία στην πρεμιέρα. Στο πρωτάθλημα πέρασε με 3-2 από την έδρα της Μακάμπι Νετάνια και επέστρεψε στις νίκες σε Ισραήλ και Ευρώπη έπειτα από τρία ματς, καθώς είχε μία ήττα (3-2 από Μακάμπι Τίκβα) και μία ισοπαλία (1-1 με Μπνέι Σακχνίν) εντός των συνόρων, πέραν της ήττας από τους Γάλλους. Εκτός θα είναι λογικά ο εξτρέμ Χαζίζα από τη Μακάμπι, λόγω προβλήματος στον αχίλλειο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας (Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρ – Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης

Μακάμπι (Μεσάι Ντέγκο): Νίτζαν – Σούντγκρεν, Γκόλντμπεργκ, Σεκ, Κόρνουντ – Μοχάμεντ, Τζαμπέρ – Νταβίντ, Τσέρι, Κχαλαϊλί – Πιερό

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Πέδρο Μαρτίνς, Πάουλο Μπρας (Πορτογαλία)
4ος: Μπρούνο Μιγκέλ Βιέιρα (Πορτογαλία)
VAR: Λουίς Γκοντίνιο, AVAR: Ούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία)

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button