Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Με… φόρα από την Βαρκελώνη

Ένα ακόμα «διπλό» στην Ευρωλίγκα θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 13η αγωνιστική.

Ένα ακόμα «διπλό» στην Ευρωλίγκα θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για την 13η αγωνιστική.

Να εξαργυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη του νίκη στην Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα την Τρίτη θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, που κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα (20:00, Novasports1HD) στην «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ» για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» που είναι σε ρεκόρ 6-5, θέλουν να ολοκληρώσουν νικηφόρα αυτή την εκτός έδρας… διαβολοβδομάδα, απέναντι σε μία ομάδα που προέρχεται από τρεις σερί ήττες στην διοργάνωση και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει στην διάθεσή του και τους δεκατέσσερις παίκτες που είναι στην αποστολή και θα αποφασίσει μετά το πρωινό χαλάρωμα με σουτ στο γήπεδο του αγώνα για το ποιοι δύο θα μείνουν εκτός δωδεκάδας. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», προσπαθεί να κρατήσει πνευματικά έτοιμους και προσγειωμένους τους παίκτες του μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με στόχο να κάνουν ένα ακόμα καλό παιχνίδι στο Βελιγράδι και να πετύχουν τον στόχο. Λογικά, ο 54χρονος κόουτς θα δώσει περισσότερο χρόνο στους Σπανούλη-Πρίντεζη που είναι «φρέσκοι» μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή τους στην Βαρκελώνη.

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να βγάλει αντίδραση μετά και την ήττα στην Αδριατική Λίγκα από την Μπουντούτσνοστ. Θα στηριχθεί ως συνήθως στο πολύ επικίνδυνο δίδυμο Λόιντ-Γουόλντεν στην περιφέρεια, αλλά και στον πολύ θετικό Ο’ Μπράιαντ στην φροντ λάιν. Είναι μία ομάδα που δεν σκοράρει πολύ (δεύτερη χειρότερη επίθεση με 74,3 πόντους μέσο όρο), και είναι η χειρότερη σε δημιουργία (13,9 ασίστ), όμως έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ (10,7 ανά ματς). Εκτός δράσης είναι ο τραυματίας Λάνγκστον Χολ, ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Τέιλορ Ρότσεστι.

Διαιτητές του αποψινού αγώνα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Τζόρντι Αλιάγκα (Ισπανία).

Το… όγδοο

Σε επίπεδο παράδοσης, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί επτά φορές στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να έχει πέντε νίκες και τον Ερυθρό Αστέρα δύο. Στα παιχνίδια που έχουν γίνει στο Βελιγράδι, οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες, με τους σέρβους να μετρούν δύο συνεχόμενες, τις σεζόν 2017/18 και 2019/20.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button