Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μαρσέιγ-58.628 ‘(60 ματς) vs Ατλέτικο-52.078’ (57)

Ο αποψινός τελικός του Europa League μεταξύ Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιθανό να αποφασιστεί στις λεπτομέρειες.

Αλλά σίγουρα το απόθεμα των δυνάμεων, θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την συνάντηση, όπου μπορεί να μην αποδειχθούν αρκετά τα 90 λεπτά για τον νικητή.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι ξένη προς τέτοιες καταστάσεις. Στον τελικό του Europa League το 2010 κέρδισε στην παράταση την Φούλαμ και έφτασε σε δύο τελικούς Champions League στην παράταση  απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 2016 χρειάστηκε τα πέναλτι.

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά είναι εκείνη που μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν τους περισσότερους αγώνες σε ολόκληρη την Ευρώπη (και οι δύο θα τελειώσουν με 62). Με τον τελικό του Europa League, η ομάδα της Μασσαλίας θα φτάσει τους 61 αγώνες (θα  έχει έναν ακόμα στην Ligue 1 1), ενώ εκείνη του Ντιέγκο Σιμεόνε θα  φτάσει στην Λιόν τους 58 (θα πρέπει επίσης να παίξει την τελευταία μέρα της Laliga, την Κυριακή κατά της Ειμπάρ).

Μόλις δύο παίκτες από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαούλ και Κορέα, έχουν παίξει πάνω από 50 αγώνες, επτά το έχουν πετύχει στην Μαρσέιγ: Λουίς Γκουστάβο (55), Αντρέ (54), Ραμί, Ζερμέν (53), Τοβέν (52), Σάνσον, Οκάμπος (51).

Συνολικά, οι παίκτες της Μαρσέιγ σε όλες τις διοργανώσεις(60 ματς) που έχουν παίξει (Ligue1, Europa League, Κύπελλο Γαλλίας και League Cup), 58.628 λεπτά, ενώ η Ατλέτικο (57 ματς) 52078 (μεταξύ Champions- Europa League, Laliga και Κύπελλο), σύμφωνα με στοιχεία της  γερμανικης ιστοσελίδας Trasnfermakt.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button