Άλλα αθλήματα

Συνεδρίαση της ΕΟΕ για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου στην Θεσσαλονίκη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, που θα εδρεύει και θα στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της, σχεδόν με πλήρη ολομέλεια, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Καπράλου, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η συνεδρίαση αυτή ήταν η πρώτη, εκτός της έδρας της ΕΟΕ των Αθηνών για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνιστά μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να στείλει μήνυμα αθλητικής αποκέντρωσης και στήριξης των αθλητών και αθλητριών εκτός Αθηνών, ενώ θα ληφθούν και συγκεκριμένες αποφάσεις για την αποτελεσματικότερη αποκέντρωση του ελληνικού αθλητισμού και τη συμβολή της ΕΟΕ προς την κατεύθυνση αυτή.

Πριν από τη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση ίδρυσης Γραφείου Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia Θεσσαλονίκης.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Ολομέλειας, πριν από την έναρξή της δόθηκαν και οι αναμνηστικές καρφίτσες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πιονγκτσάνγκ 2018.

Tα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στη Θεσσαλονίκη, ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιοδική έκθεση Σύρων καλλιτεχνών «Untold stories» που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ ευχαρίστησε την διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή, για την συνεργασία του φορέα με την ΕΟΕ, αλλά και τους προέδρους ή εκπροσώπους των Ομοσπονδιών που παρέστησαν και μεταξύ άλλων τόνισε την δράση της Επιτροπής, τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, συνεπεία της κρίσης, αλλά και τις συντονισμένες ενέργειες της ΕΟΕ για την εξασφάλιση χορηγιών ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, που έτσι κι αλλιώς δεν δαπανά για την λειτουργία της. «Είναι δεδομένο πως ο ελληνικός αθλητισμός περνά δύσκολες στιγμές και η ΕΟΕ, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία, προσπαθεί να βρει χορηγίες, και ήδη βρίσκει για την εξασφάλιση προγραμμάτων που να ευνοούν το Ολυμπιακό κίνημα και τους αθλητές».

Για την ύπαρξη προβλημάτων στους χώρους άθλησης της γυμναστικής μίλησε η Βασιλική Μιλλούση, πρωταθλήτρια της γυμναστικής, ενώ η Κυριακή Ουδατζή, που αναλαμβάνει και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τα μέλη της Επιτροπής, επισήμανε την ανάγκη «να μεταλαμπεδευτούν οι αξίες του Ολυμπισμού στα νέα παιδιά και τους νέους αθλητές».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button