Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λιβάγια: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στο ματς με τη Λαμία»

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Μάρκο Λιβάγια, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα της ομάδας του στο ματς με τον ΠΑΣ Λαμία, προσωπικούς του στόχους και για τη συνεργασία του με τον Σέρχιο Αραούχο.

Διαβάστε την πλήρη συνέντΕυξη του επιθετικού της ΑΕΚ:

-Mάρκο, όλα δείχνουν ότι η προσαρμογή σου στα δεδομένα της ΑΕΚ εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ έχεις αρχίσει να δένεσαι και με τον κόσμο της ομάδας…

«Αυτό όντως αποτελεί πραγματικότητα, όλα εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο. Αισθάνομαι συνεχώς καλύτερα και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος πρώτα απ’ όλα για την ομάδα γιατί βελτιώνεται και αποδίδει ολοένα και καλύτερα και πλέον είναι πρώτη στη βαθμολογία».

-Σε προσωπικό επίπεδο;

«Είμαι χαρούμενος και για εμένα, βρίσκω σιγά – σιγά τα πατήματά μου, νιώθω πραγματικά ότι μπαίνω στο κλίμα της ομάδας, αισθάνομαι τον εαυτό μου καλύτερα όσο περνάει ο καιρός και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και πλέον το μόνο που μου λείπει είναι το γκολ (γελάει)»…

-Είναι κάτι που το σκέφτεσαι, κάτι που σε αγχώνει;

«Όχι, καθόλου, είμαι σίγουρος ότι θα έρθει. Το σημαντικό είναι ότι οι συνθήκες για εμένα είναι ιδανικές και ότι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πλέον πολύ καλά εδώ».

-Μετά από περίπου δυόμισι μήνες στην ομάδα και με δεδομένη την εμπειρία σου από την παρουσία σου σε σημαντικά κλαμπ πως κρίνεις το επίπεδο και τις δυνατότητες της ΑΕΚ;

«Το επίπεδο της ομάδας είναι πραγματικά υψηλό, υπάρχουν 16-17 ποδοσφαιριστές που είναι στο ίδιο επίπεδο και πάνω απ’ όλα η ατμόσφαιρα και το κλίμα εντός της ομάδας είναι πολύ καλό».

-Τι περισσότερο περιμένεις στη συνέχεια;

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση της ομάδας όσο περνάει ο καιρός. Εχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες και αυτό θα φανεί, αλλά η ουσία για μένα είναι ότι βρίσκομαι εδώ δύο μήνες και αισθάνομαι ήδη πολύ όμορφα ως μέλος αυτής της ομάδας».

-Σκέφτεσαι από τώρα το ενδεχόμενο για παραμονή σου στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι;

«Το δικό μου συμβόλαιο με την ΑΕΚ είναι για τέσσερα χρόνια και η δική μου επιθυμία θα ήταν να παραμείνω, αλλά βεβαίως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον».

-Θα έχεις καταλάβει ότι πολύς κόσμος περιμένει να σε δει στο γήπεδο μαζί με τον…

«Με τον Σέρχιο;»

-Ναι, γίνεται συζήτηση κατά πόσο μπορείτε να χωρέσετε μαζί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ…

«Είναι γεγονός ότι μου αρέσει να παίζω μαζί με τον Αραούχο, γιατί είναι πραγματικά πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, έδειξε την αξία του στο μισό της περσινής σεζόν στην Ελλάδα και νομίζω ότι ταιριάζουμε μαζί. Από εκεί και πέρα αυτά είναι θέματα του προπονητή… Εκτιμώ ότι αν εκείνος το αποφασίσει, θα μπορέσουμε να το κάνουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα, που είναι και το ζητούμενο».

-Φτάσαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υποθέτω ότι έχεις προλάβει να καταλάβεις την ατμόσφαιρα πριν από αυτά τα ματς, αλλά και τη σημασία αυτού του αγώνα και για τον κόσμο και για την ομάδα…

«Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για εμάς και για τον κόσμο. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα ματς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βρισκόμαστε στο +2 από τον αντίπαλό μας και έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία. Θέλουμε τη νίκη, θα παλέψουμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε, αλλά από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε και ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία».

-Η πρώτη θέση στη βαθμολογία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος σας επιτρέπει να σκέφτεστε από τώρα τη διεκδίκηση του τίτλου;

«Κοίτα, η ομάδα παίζει καλά, έχει πολύ καλό ρόστερ, ήρθαν πολύ καλοί παίκτες, το κλίμα είναι εξαιρετικό, είναι εύκολο να αντιληφθείς ότι όλα λειτουργούν καλά μέσα στο κλαμπ, αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα ματς κόντρα στις θεωρητικά μικρές ομάδες! Εκεί θα χρειαστούμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια»!

-Μίλησες πριν για το γκολ που σου λείπει και το θέλεις, αλλά από την άλλη πλευρά το έχεις πάει πολύ καλά μέχρι τώρα στη δημιουργία φάσεων για γκολ για τους συμπαίκτες σου…

«Να μην… ξεχνάμε ότι η βασική μου δουλειά είναι να σκοράρω και θέλω πολύ να πετύχω τα πρώτα μου γκολ με την ΑΕΚ. Σου είπα ότι αισθάνομαι πως είναι θέμα χρόνου το γκολ για εμένα, αλλά από εκεί και πέρα μου αρέσει να δημιουργώ, μου αρέσουν και οι ασίστ, αφού το ζητούμενο είναι να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button