Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η FIFPro ζητάει από την FIFA Γκερέρο στο Μουντιάλ

Σε ανοιχτή επικοινωνία η FIFAPro με την FIFA για το θέμα του Πάουλο Γκερέρο.

Η Παγκόσμια Ενωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία εκπροσωπεί 60.000 επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, ζήτησε από την FIFA να επιτρέψει την συμμετοχή του Πάολο Γκερέρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, παρά την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, όταν βρέθηκε θετικός (σ.σ. κοκαϊνη) σε έλεγχο που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο σε αγώνα με την Αργεντινή.

Αρχικά, ο Γκερέρο, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός χρόνου, με συνέπεια να μην αγωνιστεί στα Play-off με Νέα Ζηλανδία, αλλά στη συνέχεια η επιτροπή εφέσεων μείωσε την ποινή σε έξι μήνες.

Ο αρχηγός του Περού ζήτησε πλήρη αθώωση στο CAS, αλλά η FIFA απαίτησε την αύξηση της ποινής και το διαιτητικό δικαστήριο του αθλητισμού την επέκτεινε σε 14 μήνες. Ετσι δεν θα μπορέσει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τώρα η Παγκόσμια Ενωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro), ζήτησε από την FIFA την άρση της ποινής:  «Η FIFPro επικοινώνησε με την FIFA ζητώντας, ο αρχηγός του Περού  Πάολο Γκερέρο να συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ελπίζουμε σε μία εξέλιξη τις επόμενες 24-48 ώρες».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button