FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Θανάσης & Βασίλης Καραγκούνης: Οι Λαμιώτες που ξενιτεύτηκαν νωρίς…(pics+vids)

Ένα ακόμη μεταγραφικό σενάριο έχει πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ Λαμία, αλλά αυτή τη φορά «φέρνει» δύο Λαμιώτες στην πόρτα της «κυανόλευκης» ομάδας.

Ο λόγος για τον Θανάση και τον Βασίλη Καραγκούνη, τα δύο αδέρφια από τη Λαμία, οι οποίοι ξενιτεύτηκαν αρκετά νωρίς, αγωνιζόμενοι σε Ιταλία, Κύπρο και Ολλανδία.

Το μεταγραφικό σενάριο θέλει τους δύο ποδοσφαιριστές να τους προσεγγίζει ο ΠΑΣ Λαμία, έτσι ώστε να φορέσουν  τη φανέλα του.

Το LamiaSports «μάζεψε» τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δύο αδέρφια και σας τους παρουσιάζει.

Ας ξεκινήσουμε: 

Θανάσης Καραγκούνης

Ο Θανάσης Καραγκούνης, είναι ο μεγάλο αδερφός, είναι 26 ετών και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ

Μόλις την σεζόν 2008-2009 έκανα την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση φορώντας τη φανέλα του Φωκικού, στη Football League 2, ενώ μετά την εξαιρετική του σεζόν εκεί ο Ατρόμητος τον αγόρασε και τον κατέβασε Αθήνα.

Με την ομάδα από το Περιστέρι, έφτασε σε δύο τελικούς (το 2011 και το 2012), ενώ συνολικά έπαιξε σε 80 ματς και σημείωσε 5 γκολ.

Ο 26χρονος εξτρέμ έγινε αμέσως στόχος αρκετών ομάδων της SuperLeague αλλά και του εξωτερικού, όμως έμεινε στην Ελλάδα μέχρι το 2014.

Το καλοκαίρι του 2014, η Ολλανδική Τσβόλε τον αγόρασε από την ομάδα του Ατρομήτου και από τότε ο Θανάσης αγωνίζεται με τα χρώματά της.

Αν και είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος τον κράτησε έξω για αρκετό καιρό, ο Καραγκούνης κατάφερε να παίξει σε 21 παιχνίδια συνολικά, έχοντας μάλιστα και 1 γκολ.

Όμως, το παράσημο που έχει πάρει από την Ολλανδία και την Τσβόλε, είναι το Κύπελλο που κατέκτησε με την ομάδα του, όταν στον τελικό αντιμετώπισε τον Άγιαξ και τον κέρδισε με 5-1 σκορ.

Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ακούστηκαν αρκετά για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και δύο από αυτά είναι ότι ή υπογράφει στην Πολωνική Κορόνα Κίελτσε, ή έρχεται Ελλάδα σε ομάδα της SuperLeague.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε και τώρα ακούστηκε για δεύτερη φορά το όνομά του για ελληνική ομάδα και αυτή είναι ο ΠΑΣ Λαμία.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Θανάση Καραγκούνη στα γήπεδα:

Βασίλης Καραγκούνης

Ο Βασίλης Καραγκούνης είναι ο μικρός της οικογένειας, είναι μόλις 24 ετών, αγωνίζεται ως αριστερός φουλ μπακ και ήδη έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Ουντινέζε, ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο Ηρακλής.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Β. Καραγκούνης ταξίδεψε στην Ιταλία, για να δοκιμαστεί στην Ουντινέζε Primavera, η οποία τελικά τον αγόρασε από τις ακαδημίες του Ατρομήτου απ΄όπου και βρισκόταν, από το 2007 έως το 2010.

Στο Ούντινε έκατσε 2 χρονιές, έχοντας συνολικά 35 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ο οποίος αμέσως τον «τσίμπησε» μόλις είδε ότι μένει ελεύθερος από την Ιταλική ομάδα.

Στην ομάδα του Πειραιά βέβαια δεν αγωνίστηκε, καθώς δόθηκε δανεικός σε Άρη αρχικά, έχοντας 12 συμμετοχές, έπειτα έφυγε πάλι για Ιταλία αλλά αυτή τη φορά αγωνίστηκε στην Ρετζίνα, πραγματοποιώντας 20 εμφανίσεις.

Τελευταίος δανεισμός ήταν στην ομάδα της ΑΕΛ Λεμεσού, με την οποία αγωνίστηκε μόλις 5 φορές.

Τη σεζόν 2016-2017 ο Βασίλης αγωνίστηκε στον Ηρακλή, παίζοντας σε 14 παιχνίδια, αποκτώντας και άλλες εμπειρίες, για τη συνέχεια.

Τέλος, ο 24χρονος αμυντικός είναι και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας, έχοντας 9 συμμετοχές με την Κ19 και 12 συμμετοχές και 1 γκολ με την Κ17.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Βασίλη Καραγκούνη:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button