Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Επεισόδια μετά το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ έξω από το Καμπ Νόου (vids)

Το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε ισόπαλο, αλλά έξω από το Καμπ Νόου, εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας.

Το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε ισόπαλο, αλλά έξω από το Καμπ Νόου, εκτυλίχθηκαν σκηνές βίας.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, αρκετές χιλιάδες κόσμου ήρθε σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, καθώς μετέτρεψαν το Clasico σε πορεία διαμαρτυρίας για την φυλάκιση «9 πολιτικών κρατούμενων του καταλανικού κόμματος» όπως καταγγέλλουν εδώ και μήνες την κυβέρνηση της χώρας. Η διαδήλωση είχε συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, με μερικούς διαδηλωτές να ανάβουν φωτιές έξω από το γήπεδο.

Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές, αντίστοιχες με αυτές πριν από δύο μήνες, όταν και είχε αναβληθεί το μεγάλο ντέρμπι του ισπανικού ποδοσφαίρου, για να γίνει χθες. Ούτε αυτό όμως σταμάτησε τους διαδηλωτές, με τα επεισόδια να είναι βίαια.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από το Καμπ Νόου και στους δρόμους της Βαρκελώνης, με την αστυνομία να κατεβάζει το νούμερο στους 5.000.

Οι διαδηλωτές μάλιστα, προσπάθησαν να μπουν στις κερκίδες του γηπέδου, ενώ κάποιοι που προμηθεύτηκαν εισιτήρια, άρχισαν να πετούν μπάλες από τις κερκίδες, καθυστερώντας την διεξαγωγή του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button