Άλλα αθλήματα

Ο Σπύρος Καπράλος παρέλαβε το βραβείο Fair Play της τουρκικής ΟΕ για τον Βαλέριο Λεωνίδη

O πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην ετήσια εκδήλωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας για την απονομή των βραβείων Fair Play του 2017.

Ο κ. Καπράλος παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Βαλέριου Λεωνίδη, επειδή παρέστη στην κηδεία του Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου για να πει το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο του αντίπαλο.

Η στάση του Λεωνίδη ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα επίδειξης «ευ αγωνίζεσθαι», όπως επεσήμαναν τα μέλη της Επιτροπής Fair Play και γι’ αυτό πήρε το Μεγάλο Βραβείο, στην τελετή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Καπράλος μετά την παραλαβή του βραβείου από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τουρκίας Ουγκούρ Ερντενέρ, επεσήμανε την αξία του αθλητισμού ως μέσο για να φέρνει πιο κοντά λαούς και χώρες.

«Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμού, οι κοινωνίες σε όλη την υφήλιο αναζητούν κοινές αρχές και αξίες, που να ενώνουν και πάλι την ανθρωπότητα. Αρχές που μπορούν να φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους.

Μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το κατάφεραν. Αποτελούν ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο ενότητας των σύγχρονων κοινωνιών.

Οι αθλητές ξεχνούν τις διαφορές τους, αντιλαμβάνονται επακριβώς το λόγο παρουσίας τους  στην Ολυμπιακή Πόλη, αποδέχονται όλους τους άλλους ως ίσους και δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση σε φυλετικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές. Συνειδητοποιούν ότι αυτές ακριβώς οι διαφορές είναι που τους ενώνουν.

Η πανανθρώπινη συναδέλφωση των λαών μέσα από τον Ολυμπισμό και τον αθλητισμό αποτελεί τη βάση για έναν δικαιότερο, πιο ειρηνικό και λιγότερο ανταγωνιστικό κόσμο. Αποτελεί τον καλύτερο και ιδανικότερο πρεσβευτή ειρήνης».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button