Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τον καταυλισμό της Μόριας… αγωνιζόμενος κόντρα στον ΠΑΣ Λαμία!(pics)

Το όνειρο του στην Ελλάδα κάνει πραγματικότητα ένας 16χρονος πρόσφυγας από τo Kονγκό, o oποίος σήμερα αγωνίστηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Λαμία..

Το όνειρο του στην Ελλάδα κάνει πραγματικότητα ένας 16χρονος πρόσφυγας από τo Kονγκό, o oποίος σήμερα αγωνίστηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Λαμία..

Ο λόγος για τον 16χρονο Φράνσις Καλόμπο, ο οποίος από τον καταυλισμό της Μόριας, κατάφερε να βγάλει επίσημο δελτίο ποδοσφαιριστή με την ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης τον περασμένο Φλεβάρη.

Ο Καλόμπο μετά τον ξεριζωμό του από την πατρίδα του βρέθηκε στη Λέσβο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη, φτάνοντας με βάρκα η οποία πέρασε το Αιγαίο στο Hot Spot της Μόριας.

fransis1

Από τότε ξεκίνησε παράλληλα και το ποδοσφαιρικό του όνειρο, το οποίο είχε «γεννηθεί» στην Cosmos FC, της ομάδας δηλαδή των μεταναστών του Κέντρου Υποδοχής.

O Kαλόμπο ήρθε αντιμέτωπος με την ελληνικής γραφειοκρατία, καθώς για να αποκτήσει δελτίο ποδοσφαιριστή έπρεπε να αποδείξει στην ΕΠΟ την ιθαγένειά του.

 

Εν τέλει μετά από πολλές προσπάθειες και με την βοήθεια ενός συγγενή του από το Κονγκό, ο Κολόμπο κατάφερε να πάρει ένα χαρτί που να αποδεικνύει πως κατάγεται από το Κονγκό.

Έτσι η διαδικασία της έκδοσης «δελτίου ποδοσφαιριστή» ολοκληρώθηκε και από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και με την «βούλα». 

 

 

Από τότε ο Κολόμπο δεν μένει σε κάποια δομή φιλοξενίας, καθώς η ομάδα έχει φροντίσει να του βρει στέγη, ενώ μάλιστα ο Αιολικός Μυτιλήνης καλύπτει τα έξοδά του και φροντίζει να μάθει ελληνικά, πηγαίνοντας σχολείο.

Ο Φράνσις ήρθε μαζί με την οικογένειά του από το Κονγκό πριν 5 χρόνια. Έχοντας γιατρό πατέρα και έναν μικρότερο αδελφό, ο Φράνσις έφτασε στην Ελλάδα με μία βάρκα περνώντας από τις μικρασιατικές ακτές στη Μυτιλήνη.

Όσο για τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειάς του, ο πατέρας του και ο αδελφός του τον πρώτο καιρό έμεναν χώρια του, σε δομή φιλοξενίας στα Γιάννενα.

Σήμερα ο Καλόμπο αγωνίστηκε κόντρα στην Λαμία αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ομάδα επιπέδου Super League.

πηγή: LamiaraGate.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button