Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η μία για το 13ο και η άλλη για την επιστροφή!

Η αναμονή λαμβάνει τέλος για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους αφού απόψε (26/05) στις 21:45 διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο “Ολιμπίσκι” του Κιέβου. Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν δυο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης των 12 κατακτήσεων και η Λίβερπουλ των 5 τροπαίων.

Υπενθυμίζεται πως στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 οι δυο ομάδες είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωπες με τη Λίβερπουλ να κατακτά το τρόπαιο, επικρατώντας με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Άλαν Κένεντι.

Τριάντα επτά χρόνια αργότερα οι δυο ομάδες βρίσκονται ξανά η μία απέναντι στην άλλη, σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να στοχεύει στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, 13ου συνολικά, και τη Λίβερπουλ να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια και τον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Στη φάση των ομίλων, οι Πρωταθλητές Ευρώπης τερμάτισαν δεύτεροι, πίσω από την Τότεναμ -έχοντας στο γκρουπ τους επίσης Μπορούσια Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ- ενώ στους «16» πέρασαν, με δύο νίκες μάλιστα, το εμπόδιο της Παρί Σεν Ζερμέν. Αντιθέτως, η Ρεάλ ζορίστηκε στα προημιτελικά, αφού ναι μεν επικράτησε εύκολα στο Τορίνο με 3-0 στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μαρσέλο στις καθυστερήσεις, για να χάσει με 3-1 από τη Γιουβέντους και να πάρει έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί όπου συνάντησε τη Μπάγερν, την οποία και απέκλεισε χάρη στο 2-1 του Μονάχου, ενώ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται δεν προβλήματα με τραυματισμούς και θα παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε την πορεία της στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ από τα playoffs, αποκλείοντας τη Χόφενχαϊμ, όπως φανερώνουν και οι δυο νίκες με συνολικό σκορ 6-3! Στη φάση των ομίλων, τερμάτισε πρώτη και… αήττητη σε ένα γκρουπ με Σεβίλλη, Σπαρτάκ Μόσχας και Μάριμπορ, ενώ στους «16» η Πόρτο αποδείχτηκε εύκολη λεία, χάνοντας στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία με 5-0. Στους «8», η Λίβερπουλ αναδείχτηκε θριαμβεύτρια του αγγλικού εμφυλίου, αποκλείοντας την Μάντσεστερ Σίτι με δυο νίκες, ενώ στα ημιτελικά ήταν η σειρά της Ρόμα να… υποκύψει, παρά το υπέρ της 4-2 στο «Ολίμπικο», αφού είχε προηγηθεί η ήττα με 5-2 στο «Άνφιλντ».

Με εξαίρεση τον μακροχρόνια τραυματία Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Διαιτητής του εφετινού τελικού θα είναι ο Σέρβος Μάζιτς.

Οι πιθανές 11άδες του τελικού:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button