Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Κουλούμογλου: «Το σημαντικότερο είναι ότι εξελίσσομαι»

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών κατέκτησε ο Πασχάλης Κουλούμογλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών σε πάγκο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν καταπληκτικός, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και πρώτευσε στην κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται στην Γαλλία, ταυτόχρονα με το διεθνές τουρνουά που αποτελεί κριτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κουλούμογλου λίγες ώρες μετά τη μεγάλη του επιτυχία μίλησε από τη Γαλλία στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το χρυσό μετάλλιο και τη συνολική του παρουσία. «Το σημαντικότερο είναι ότι βελτιώνομαι συνέχεια» τόνισε με έμφαση.

ΕΡ: Πασχάλη κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το πρώτο σου στην κατηγορία των Ανδρών…

«Είμαι πολύ χαρούμενος, που κατάφερα και κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Ηταν μια σπουδαία διοργάνωση, γιατί διεξαγόταν ταυτόχρονα το τουρνουά, που είναι κριτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκεί αντιμετώπισα τους δύο βασικούς μου αντιπάλους και τους κέρδισα».

ΕΡ: Μέχρι εχθές δεν είχες κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Στόχος σου ήταν η πρώτη θέση ή απλά η παρουσία στο βάθρο;

«Στόχος μου ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά και θέλαμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα».

ΕΡ: Διπλή η χαρά, καθώς τα πήγες και περίφημα στο τουρνουά, όπου κάνεις και το πρώτο βήμα για το Τόκιο…

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά είναι σημαντικό ότι τους κέρδισα. Με τον προπονητή μου δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θέλω πάρα πολύ να πάω στο Τόκιο κι ελπίζω να τα καταφέρω».

ΕΡ: Επομένως κλείνεις μια διοργάνωση με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Επόμενος στόχος ποιος είναι;

«Το σημαντικότερο είναι ότι σε κάθε αγώνα βελτιώνομαι. Αυτό για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία, υπάρχει μια εξέλιξη! Τώρα σήκωσα δύο κιλά παραπάνω και αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Είναι σημαντικό ότι η σκληρή δουλειά και οι προσπάθειες που κάνω με τον προπονητή μου αποδίδουν και βγαίνουν στον αγώνα. Αυτό μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button