Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αύξηση εσόδων για τις ομάδες στο Champions League

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα ποσά που θα δώσει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, στις ομάδες, που θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στο Champions League.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα μοιραστούν τη σεζόν 2018/19 το ποσό των 480 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ στην περασμένη περίοδο το ποσό ήταν 406 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στα αποτελέσματά τους στη διοργάνωση, οι ομάδες θα μοιραστούν 600 εκατ. ευρώ έναντι 348 εκατ. που δόθηκαν τη σεζόν 2017/18.

Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα που θα παίρνει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Champions League, θα βάζει στο ταμείο της 15 εκατ. ευρώ, έναντι 12,7 που ίσχυε, ενώ αυξάνονται και τα χρήματα που λαμβάνει βάσει των αποτελεσμάτων της. Και αυτό γιατί η νίκη θα δίνει 2,7 εκατ. ευρώ αντί για 1,5 ενώ για κάθε ισοπαλία οι ομάδες θα παίρνουν 900.000 ευρώ έναντι 500.000.

Στη διοργάνωση της νέας σεζόν προκύπτουν κι άλλες αλλαγές. Προστίθεται ακόμα ένας προκριματικός γύρος, ο οποίος βαφτίζεται «προ-προκριματικός γύρος». Οι τέσσερις πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) δεν θα έχουν εκπροσώπους στα προκριματικά, αφού κι οι τέσσερις ομάδες τους θα βρεθούν απευθείας στους ομίλους. Απευθείας πρόκριση στα γκρουπ θα πάρουν 26 ομάδες και μόλις 6 θα προκύψουν από τα προκριματικά. Οι αντίστοιχοι αριθμοί μέχρι φέτος ήταν 22 και 10.

Οι τέσσερις ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 3ο προκριματικό γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα συνεχίσουν απευθείας στους ομίλους του Europa League, και όχι στα πλέι οφ, όπως συνέβαινε μέχρι φέτος. Οι ώρες έναρξης των αγώνων θα είναι στις 19:55 και στις 22:00 και όχι στις 21:45.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button