ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπάμπης: «Έλειπε η ψυχολογία από τη Λαμία / Οι παίκτες ήταν όλοι εξαιρετικοί!»

Ο Πάρης Μπάμπης, ο πρώην μέσος του ΠΑΣ Λαμία, μίλησε για την πρόσφατη εμπειρία του από τη Φθιώτιδα αλλά και για τη νέα του ομάδα την Athens Καλλιθέα.

Ο Πάρης Μπάμπης, ο πρώην μέσος του ΠΑΣ Λαμία, μίλησε για την πρόσφατη εμπειρία του από τη Φθιώτιδα αλλά και για τη νέα του ομάδα την Athens Καλλιθέα.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Sport-FM και την Γεωργιάννα Σιώμου

Πολλοί θα θυμούνται τον Πάρη Μπάμπη ως τον πληγωμένο Βενιαμίν της πρωταθλήτριας ΑΕΚ του 2018.

Η παρουσία του με τις πατερίτσες στη φιέστα του πολυπόθητου τίτλου χαρακτηριστική. Έδωσε το παρών τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στη δεύτερη. Η ρήξη χιαστού, ωστόσο, τον άφησε αρκετά πίσω, σε μια ηλικία που ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίρνει χρόνο συμμετοχής για να βελτιώνεται. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε μικρότερες ομάδες για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και παράλληλα να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Τα λόγια του για τον σύλλογο, που έμελλε να γίνει οικογένειά του για 8 χρόνια, είναι γεμάτα σεβασμό και αγάπη.

Η δυνατότητα, που του έδωσε ο τότε προπονητής της «Ένωσης» και τωρινός τεχνικός της Εθνικής, Γκουστάβο Πογιέτ, να μπει στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας, αποδείχθηκε σημαντική. Η αποχώρηση από την οικογένεια της ΑΕΚ, η Λαμία αλλά και το φαινόμενο Athens Kallithea, που πρωταγωνιστεί στη Super League 2, αποτυπώνουν τη φετινή σεζόν του Πάρη Μπάμπη.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΛΑΜΙΑ:

Έπαιξες στην OPAP Arena σαν παίκτης της Λαμίας. Ποιες οι εντυπώσεις σου και σαν θεατής, αλλά ιδιαίτερα σαν ποδοσφαιριστής σε αυτό το γήπεδο;

«Είναι ένα γήπεδο που όσοι έζησαν την ΑΕΚ ”στα θεμέλια”, ήταν όνειρό τους να παίξουν εκεί. Από την πρωταθλήτρια μόνο ο Μάνταλος, ο Γαλανόπουλος και ο Αραούχο το κατάφεραν. Είναι κόσμημα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχει μια ομάδα τέτοια έδρα. Και πλέον και της Εθνικής. Είναι καθαρά ποδοσφαιρικό και θυμίζει γήπεδο Αγγλίας».
Πάρης Μπάμπης: Η συνέντευξή του στο sport-fm.gr

Μιας και αναφέραμε τη Λαμία, πιστεύεις θα καταφέρει μέσα στα επόμενα 4 ματς να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και να παραμείνει στην κατηγορία;

«Όλες οι ομάδες που είναι κοντά στη ζώνη έχουν ένα ρόστερ πολύ ποιοτικό. Καμία δεν υστερεί. Η Λαμία πήρε δύο νίκες που δεν πήρε σε όλο το πρωτάθλημα. Έλειπε η ψυχολογία από την ομάδα. Ίσως να φταίει η αλλαγή προπονητή. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Οι παίκτες ήταν όλοι εξαιρετικοί. Και ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός έχουν πολύ καλές ομάδες και δεν θα μπορούσα να πω ποια θα πέσει. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και εκεί είναι η ομορφιά των play out».

Πώς ήταν αυτό το σύντομο πέρασμά σου από τη Λαμία;

«Ήταν στόχος να αξιοποιήσω την καλή χρονιά που έκανα πέρυσι στην ΑΕΚ Β’ και να πάω σε μία ομάδα της Super League. Δεν πήρα τον χρόνο που ήθελα και δεν μου αρέσει να μην έχω ενεργό ρόλο, ώστε να βοηθάω την ομάδα. Ήθελα χρόνο συμμετοχής. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, έχω πολύ καλές σχέσεις, από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Και αυτό είναι το όμορφο στο ποδόσφαιρο, ότι σε κάθε πόλη που έχεις αγωνιστεί έχεις και έναν φίλο. Αν καταφέρω και παίξω σε εξωτερικό που είναι το όνειρό μου θα είναι υπέροχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Back to top button