ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ματς που… ισοδυναμούν με «μισή» παραμονή

Λίγο πριν το φινάλε του 2022 ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και η Λαμία τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε δύο αναμετρήσεις που χαρακτηρίζονται και λογικά ως «φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας.

Λίγο πριν το φινάλε του 2022 ο Λεβαδειακός θα υποδεχθεί τον Ιωνικό και η Λαμία τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε δύο αναμετρήσεις που χαρακτηρίζονται και λογικά ως «φωτιά» στη «μάχη» της σωτηρίας.

Πέρασε και η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και η «μάχη» της παραμονής… όλο και φουντώνει, αφού σε απόσταση δύο βαθμών (από οκτώ ως 10) «στοιβάζονται» πέντε ομάδες, χωρίς μάλιστα αυτό να σημαίνει πως όλες οι από πάνω τους μπορούν να νιώθουν εξασφαλισμένες.

Μάλιστα λίγο πριν μπει το 2023 θα δούμε δύο ματς που χαρακτηρίζονται και δικαίως ως «ντέρμπι παραμονής», αφού την Τετάρτη (28/12) θα συγκρουστούν οι ουραγοί Λεβαδειακός και Ιωνικός, ενώ την επομένη (29/12) η Λαμία θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εν μέσω γιορτών ορισμένοι θα παίξουν τη «μισή» τους κατηγορία, αφού μπορεί μετά και την ολοκλήρωση αυτών των αγώνων να απομένουν 18 παιχνίδια (μαζί με τα play outs) ωστόσο στην μπάλα δεν θέλει και πολύ να σε… πάρει από κάτω.

Κυρίως στην πρώτη περίπτωση, εκείνη του «Λάμπρος Κατσώνης», ο χαμένος, εάν υπάρξει, θα βρεθεί μόνος τελευταίος στο φινάλε του 2022, κάτι που θα του προσθέσει έξτρα ψυχολογική πίεση ενόψει του καινούργιου έτους.

Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα που υπάρχουν στους τέσσερις «μονομάχους» και πιο συγκεκριμένα ένα «συν» και ένα «μείον» που προκύπτουν ενόψει των μεγάλων αγώνων που τους περιμένουν. Για την ιστορία, οι αντίστοιχοι του πρώτου μισού ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή.

Λεβαδειακός

+«Φωνάζει» πως είναι βελτιωμένος, κάτι που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα που εσχάτως παίρνει. Προέρχεται από ισοπαλία με τον Αρη, έχασε στο φινάλε στην Κρήτη, δύσκολα από τον Ολυμπιακό, απέσπασε 0-0 στο Αγρίνιο και κέρδισε τον Ατρόμητο. Αυτά είναι τα τελευταία πέντε του ματς.

-Του λείπει το «εύκολο γκολ» και ως επί το πλείστων σκοράρει σε στατικές φάσεις ή μακρινά σουτ. Πρόκειται για την ομάδα με τις λιγότερες τελικές στο πρωτάθλημα (κατά μέσο όρο βγάζει επτά σε κάθε αγώνα) και παιχνίδια όπως αυτό δεν του αρκεί, ως γηπεδούχος, να μην το χάσει αλλά να το κερδίσει.

Ιωνικός

+Πάει στη Λιβαδειά πρωτίστως για να μην ηττηθεί, κακά τα ψέμματα, και με καλή ψυχολογία ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, απόρροια του 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Οπου βρήκε και πάλι δίχτυα και μέχρι στιγμής σκόραρε στα εννέα από τα 14 φετινά του παιχνίδια, επίδοση σχετικά υψηλή για ομάδα της «ουράς». «Εχει» το γκολ και σε ανάλογες αναμετρήσεις το «μισό-μηδέν» ίσως αποδειχθεί (υπερ)αρκετό.

-Διαθέτει την κατά τεκμήριο δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας και μόνο σε δύο φετινά του παιχνίδια κράτησε το «μηδέν παθητικό». Μάλιστα στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία του δέχθηκε τέρμα μέχρι το ημίωρο και καλείται να προσέξει τις «εκκινήσεις» του.

Λαμία

+Βρίσκεται στο στάδιο «προσαρμογής» στα «θέλω» του νέου της προπονητή, του Σάββα Παντελίδη, και κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε να κάνει ορισμένα βήματα μπροστά. Ακόμη είναι νωρίς, όμως επί της ουσίας στο club παραμένουν σε mood «καινούργιου κόουτς» και αυτό λειτουργεί πάντα θετικά, κυρίως ενόψει ανάλογων αναμετρήσεων.

-Παρατηρείται έντονο αμυντικό πρόβλημα που ίσως και να προέρχεται από τον παράγοντα «πίεση» για θετικά αποτελέσματα. Στα πέντε τελευταία της ματς δέχθηκε αθροιστικά 15 γκολ, ενώ στα τρία (με Ολυμπιακό, Αρη, ΑΕΚ κατά χρονική σειρά) η εστία της παραβιάστηκε back to back σε διάστημα από δύο μέχρι έξι λεπτών. Πώς μπορεί να «μεταφραστεί» αυτό; Ενδεχόμενο «κατάρρευσης» αν μείνει πίσω στο σκορ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Photo Credits: Reporter Images

+Αν το καλοσκευτεί κάποιος στην ομάδα χαμογελούν μόλις για 2η φορά στη σεζόν, ύστερα από τα τέλη Οκτωβρίου και την τότε νίκη τους επί του Αστέρα. Το 2-2 με τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που ήρθε έδωσε (πολύ) ψυχολογία και στα Γιάννινα πήραν τα… πάνω τους.

-Κάποια στιγμή πρέπει να… παίξει άμυνα. Κάπως. Ο ΠΑΣ πάει στη Λαμία με την «ταμπέλα» της κατά τεκμήριο χειρότερης ανασταλτικής λειτουργίας της κατηγορίας με 30 τέρματα παθητικό, ενώ μετά από 14 ματς δεν έχει έστω ένα clean sheet. Επί της ουσίας κάθε παιχνίδι του είναι σα να ξεκινά με εκείνον 1-0 πίσω στο σκορ.

Βαθμολογία

ΟΦΗ 10
ΠΑΣ Γιάννινα 10
Λαμία 9
————————
Λεβαδειακός 8
Ιωνικός 8

Πρόγραμμα
28/12: Λεβαδειακός-Ιωνικός (17:00)
29/12: Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα (18:30)

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button