Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το preview της 13ης αγωνιστικής!(2η ημέρα)

Δείτε τους αγώνες που περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα της 13ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Δείτε τους αγώνες που περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα της 13ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Προαναγγελία αγώνα: Λαμία-ΟΦΗ

Από την αρχή του πρωταθλήματος πολλή κουβέντα γίνεται για την εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ, και δικαιολογημένα. Η νίκη επί της ΑΕΚ έφερε πάλι την ομάδα της Κρήτης στην επικαιρότητα και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΟΦΗ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην έδρα μιας ομάδας, που είχε γίνει το επίκεντρο της κουβέντας πέρσι. Της Λαμίας, που ήταν πρώτη ομάδα της περιφέρειας, αλλά έχει βαλθεί να ανακάμψει και φέτος!

Ο ΟΦΗ πήρε 13 βαθμούς στα πρώτα του έξι παιχνίδια και με άλλους έξι στα τελευταία έξι, βρίσκεται τρίτος. Η Λαμία αντίθετα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχει πάρει δέκα βαθμούς, ενώ στους πρώτους οκτώ είχε μόλις τέσσερις βαθμούς!

Τι θα γίνει στη Λαμία λοιπόν; Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν την αντεπίθεση ή ο ΟΦΗ θα δείξει ότι δικαιούται να φλερτάρει με μια θέση στην εξάδα;

Η Λαμία έχει κερδίσει τα δύο τελευταία στην έδρα της με Βόλο και Ξάνθη, με το ίδιο σκορ 1-0. Δεν έχει δεχτεί μάλιστα γκολ στα τρία τελευταία γηπεδούχος, ρεκόρ της όσο παίζει στη μεγάλη κατηγορία.

Παράλληλα η Λαμία είναι αήττητη στην έδρα της ακόμα, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με τέσσερις ισοπαλίες και έχει τώρα τις δύο νίκες.

Η Λαμία δημιουργεί μια εντυπωσιακή παράδοση παίζοντας με τις άλλες ομάδες της περιφέρειας. Φέτος έχει χάσει μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης σε πέντε αγώνες.

Πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα έχασε μόνο από τον Παναιτωλικό στην έδρα της, σε 14 αγώνες!

Και στην πρώτη της σεζόν έχασε τρεις αγώνες από τους 16 αγώνες, από ΑΕΛ, Ξάνθη εντός και Παναιτωλικό εκτός! Συνολικά σε 35 αγώνες της με ομάδες της περιφέρειας, η Λαμία έχει χάσει μόλις πέντε!

Από ότι είναι προφανές δεν τη νίκησε πέρσι και ο ΟΦΗ, που μπορεί να πήρε 1-1 στη Λαμία τον Οκτώβρη του 2018, όμως ηττήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με 3-1 στο Ηράκλειο από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Η Λαμία δεν έχασε ούτε την περίοδο 2016-17 στην Football League, μάλιστα είχε τα ίδια αποτελέσματα με τον ΟΦΗ, ισοπαλία στη Λαμία και νίκη στο Ηράκλειο. Έτσι βρέθηκε να ανεβαίνει κατηγορία αυτή και να αφήνει πίσω Άρη και ΟΦΗ.

Τι θα κάνει ο ΟΦΗ στη Λαμία; Θα συνεχίσει την παράδοση των ισοπαλιών; Πάντως έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια εκτός έδρας, με Βόλο, Ολυμπιακό, ΑΕΛ και Ατρόμητο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε με ισοπαλία στον Άρη και νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ανεξάρτητα έδρας έχει δύο νίκες στα έξι τελευταία και τέσσερις στα έξι πρώτα. Έχει σκοράρει στα 10 από τα 12 παιχνίδια και έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση, πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία
Νίκες Λαμία: 1
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΟΦΗ: 0

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμία: 0
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΟΦΗ: 0

Πέρσι
07.10.2018: Λαμία – ΟΦΗ 1-1
(80’ πέναλτι Μπαράλες – 62’ σουτ Νέιρα)

 

Προαναγγελία αγώνα: Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ

Με τον Μίλαν Ράσταβατς για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Αστέρας Τρίπολης καλείται να ανατρέψει την κατάσταση και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί.

Η πρόκριση επί του Πλατανιά στο Κύπελλο την Τετάρτη δεν στάθηκε ικανή να κρατήσει τον Μπόρχα Χιμένεθ στον πάγκο του Αστέρα. Ίσως γιατί κι αυτή ήλθε με μεγάλη δυσκολία στην παράταση.

Έτσι ο Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς, που δούλεψε τις δύο προηγούμενες σεζόν στην Ξάνθη και ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, αναλαμβάνει τον Αστέρα, που απέχει πέντε βαθμούς από την 13η θέση. Μια θέση που οδηγεί σε περιπέτειες.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη, με τους τρεις από αυτούς εκτός έδρας.

Στην έδρα του έμεινε στο 0-0 με το Βόλο. Για την ομάδα της Πελοποννήσου υπάρχει ένα δεδομένο ως τώρα. Σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος προηγήθηκε στο ημίχρονο και τους κέρδισε όλους.

Στους υπόλοιπους εννέα, τέσσερις που ήταν ισόπαλοι και πέντε που έχανε στο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να κερδίσει. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να νικήσει, που λένε και στα μαθηματικά, είναι για τον Αστέρα Τρίπολης να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο.

Το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» επισκέπτεται η ΑΕΛ, ομάδα που πηγαίνει καλά ως τώρα, πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι με το Βόλο, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί, αφού ήλθε μεσοβδόμαδα ο αποκλεισμός από την Καλαμάτα στο Κύπελλο, ομάδα που παίζει δύο κατηγορίες πιο κάτω.

Η ΑΕΛ έχασε στην Τούμπα το τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι, αφού έκανε τρία σημαντικά αποτελέσματα στα αμέσως προηγούμενα ταξίδια της. Τις νίκες με Άρη και Παναθηναϊκό και την ισοπαλία στο Αγρίνιο.

Στις δύο σεζόν που η ΑΕΛ βρήκε μπροστά της τον Μίλαν Ράσταβατς αντίπαλο προπονητή, έδωσε τέσσερις αγώνες και τον νίκησε μια φορά.

Το παρελθόν επιφύλαξε ενδιαφέροντα παιχνίδια ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ. Τα πέντε τελευταία για όλες τις διοργανώσεις τα κέρδισε ο εκάστοτε γηπεδούχος.

Την τελευταία φορά που έπαιξαν στην Τρίπολη, τον περασμένο Ιανουάριο για το Κύπελλο, ο Αστέρας νίκησε με 5-3 και προκρίθηκε, αφού είχε χάσει 3-2 στη Λάρισα.

Η ΑΕΛ νίκησε τον περασμένο Μάρτη στην έδρα της, αφού δεν είχε νίκη στους επτά προηγούμενους μεταξύ τους αγώνες.

Ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του νίκησε στους δύο τελευταίους αγώνες με την ΑΕΛ μέσα στο 2018, αφού μέχρι τότε και για πέντε αγώνες, η ΑΕΛ έφευγε με αποτέλεσμα. Μια φορά με νίκη και τέσσερις με ισοπαλία.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 4
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΛ: 4

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΑΕΛ: 1

Πέρσι
24.11.2018: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 2-0
(55’ κεφαλιά Καλτσάς, 88’ σουτ Μανιάς)

 

Προαναγγελία αγώνα: Ατρόμητος-Άρης

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το σενάριο στο ποδόσφαιρο. Ο Σάββας Παντελίδης, που την 1η Σεπτέμβρη παραιτήθηκε από τον Άρη μετά από δύο μόλις παιχνίδια, επιστρέφει στους πάγκους με τον Ατρόμητο και αντιμετωπίζει την ομάδα που προετοίμασε και έβγαλε στην Ευρώπη το καλοκαίρι!

Για τον Σάββα Παντελίδη ο Ατρόμητος είναι η έβδομη ομάδα που αναλαμβάνει στη Super League τα τελευταία επτά χρόνια.

Από τις έξι προηγούμενες ομάδες του μόνο η πρώτη, ο Πανθρακικός έχασε στο πρώτο παιχνίδι που τον είχε στον πάγκο της. Με τις επόμενες πέντε είναι αήττητος. Μάλιστα και με τις έξι δεν έχει χάσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι.s

Ο Ατρόμητος έχασε στην Ξάνθη στο τελευταίο του παιχνίδι, κάνοντας τρεις σερί ήττες εκτός έδρας, αλλά έχει κερδίσει τα τελευταία δύο στην έδρα του, με Πανιώνιο και ΟΦΗ.

Είναι η πιο θεαματική ομάδα, καθώς στα παιχνίδια του έχουν επιτευχθεί 37 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας. Μόνο οι τρεις πρώτοι έχουν καλύτερη επίθεση, ενώ ο Ατρόμητος έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα!

Ο Άρης θα μπει στον αγώνα του Περιστερίου με τον αέρα της ομάδας που είναι αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ.

Μάζεψε 12 βαθμούς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ είχε πέντε βαθμούς στα πρώτα έξι παιχνίδια. Βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από την εξάδα της βαθμολογίας.

Εκτός έδρας είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, μετά την ήττα στο Βόλο, το τελευταίο παιχνίδι του Παντελίδη στον πάγκο του.

Έχει τρεις ισοπαλίες, με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενώ νίκησε στην Ξάνθη. Μάλιστα μετά την ήττα στο Βόλο με 1-0, έχει σκοράρει και στα 10 επόμενα παιχνίδια του.

Ο Ατρόμητος νίκησε πέρσι δύο φορές τον Άρη. Με 4-2 στο Περιστέρι και με 2-0 στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, μετά το «διπλό» του Άρη στις 6 Απριλίου 2013 (82’ σουτ Τάτος).

Ένα παιχνίδι που από το 19’ ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες!
Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του Άρη στα 10 τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις, με τον Ατρόμητο να έχει πέντε νίκες.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει κερδίσει τα δύο τελευταία με τον Άρη, μετά την ήττα του 2013. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Άρης μέχρι τις δύο τελευταίες ήττες στο Περιστέρι ήταν αήττητος σε οκτώ επισκέψεις του στον Ατρόμητο, ενώ είχε χάσει μόνο μια φορά σε 11!

Δηλαδή ο Ατρόμητος στα δύο τελευταία παιχνίδια έκανε περισσότερες νίκες από όσες είχε κάνει στα 11 πρώτα που υποδέχτηκε τον Άρη!

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 6
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Άρη: 11

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 3
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Άρη: 4

Πέρσι
09.12.2018: Ατρόμητος – Άρης 4-2
(16’ σουτ Σάκιτς, 59’ σουτ Κουλούρης, 88’ σουτ Κουλούρης, 90’ σουτ Ενσικουλού – 87’ σουτ Κωνσταντινίδης, 89’ σουτ Διαμαντόπουλος. Ο Μέγκιερι απέκρουσε πέναλτι του Γιουνές)

 

Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-Παναθηναϊκός

Το πρωτόγνωρο ταξίδι της ομάδας του Βόλου στη Super League κλείνει τον πρώτο κύκλο του, αφού ο Βόλος ΝΠΣ αντιμετωπίζει και την τελευταία ομάδα της Super League, τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα που μπήκε δυνατά το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, δεν έχει ξαναδείξει την ικανότητά της να φέρνει αποτελέσματα.

Από τότε σε οκτώ αγώνες νίκησε μόνο τον Παναιτωλικό με μεγάλη δυσκολία, ενώ χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει τον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο. Λίγο έλειψε να γίνει η πρώτη ομάδα της Super League, που αποκλείεται από ομάδα τρεις κατηγορίες χαμηλότερα.

Πριν νικήσει τον Παναιτωλικό, ο Βόλος έχασε στην έδρα του από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χουάν Φεράνδο δεν έχει προηγηθεί σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια της έδρας της στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα σκόραρε μόνο σε ένα από αυτά, με τον Ατρόμητο, όταν έχασε 3-2 με ημίχρονο 2-2. Δηλαδή στις δύο πρώτες νίκες της με Άρη και ΟΦΗ ήταν 0-0 στο ημίχρονο και με τον Παναιτωλικό έχανε 1-0, αλλά νίκησε. Και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, πάλι έχανε 1-0 στο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, κερδίζοντας δύο εντός έδρας και παίρνοντας ισοπαλίες εκτός έδρας.

Μάζεψε οκτώ βαθμούς, όσους είχε και στα πρώτα οκτώ παιχνίδια, όπου έκανε  τέσσερις ήττες.

Αν και νίκησε τα τελευταία δύο εντός, ακόμα έχει καλύτερη συγκομιδή εκτός έδρας, με εννέα βαθμούς, ενώ στην έδρα του έχει επτά.

Παρά την πολύ καλή πορεία του εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει ακόμα σε ταξίδι του.

Οι εκτός έδρας νίκες του είναι σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Πάντως από τις 15 Σεπτεμβρίου, που έχασε από τον Άρη, ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος σε τέσσερις εξόδους του, με τις δύο παραπάνω νίκες και ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Η ήττα από τον Άρη είναι η μοναδική στα έξι εκτός έδρας του.

Οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Παναθηναϊκός πάντως στο Πανθεσσαλικό έχασε δύο φορές το 2011 από τον Ολυμπιακό Βόλου σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ της Super League. Με τη Νίκη Βόλου το 2015 δεν πρόλαβε να αγωνιστεί, αφού η ομάδα της είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

Διαβάστε επίσης

Back to top button