FeaturedΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε τα «κυανόλευκα» και έκανε θραύση στο Mundial 2002!(pics+vids)

Το Μουντιάλ 2018 όλο και πλησιάζει και το LamiaSports σας θυμίζει τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος στο Παγκόσμιο του 2002 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής Σενεγάλης.

Ο λόγος για τον έναν και μοναδικό Ανρί Καμαρά. Ο πλέον 41 χρονος εξτρέμ αγωνίζεται στην ιστορική ομάδα του Φωστήρα, αλλά στο παρελθόν έχει κάνει πράγματα και θάματα με τη φανέλα της Σενεγάλης.

Μιας και ο Καμαρά έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, έστω και για 10 συμμετοχές, αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή της ομάδας ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του σε 99 παιχνίδια, έχοντας 31 γκολ συνολικά. Όμως, αξέχαστη θα μείνει στον ίδιο, στους συμπατριώτες του αλλά και σε όλο τον ποδοσφαιρόφιλο κοινό η εμφάνισή του και της χώρας του στο Μουντιάλ του 2002.

Η Σενεγάλη τότε είχε κληρωθεί με τις ομάδες, της Γαλλίας, της Δανίας και της Ουρουγουάης και αφού σόκαρε όλο τον πλανήτη με τη νίκη της επί της προηγούμενης κατόχου του Μουντιάλ, Γαλλίας κατάφερε με δύο ακόμη ισοπαλίες να περάσει στην επόμενη φάση.

Στην επόμενη φάση, η ομάδα από την Αφρική αντιμετώπισε την Σουηδία του Μέλμπεργκ, του Χένρικ Λάρσον και των νεαρών τότε Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Φράνκ Λιούμπεργκ.

Ο Λάρσον μόλις στο 11΄είχε βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, όμως στο 37΄ο Καμαρά έφερε το ματς στα ίσια.

Το παιχνίδια οδηγήθηκε στην παράταση και όλοι πίστευαν πως οι εκτελέσεις πέναλτι θα κρίνουν το συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως δεν είχαν υπολογίσει τον Ανρί Καμαρά.

Στο 104΄του παιχνιδιού, ο Ανρί έκανε το 1-2 και έστειλε τους συμπατριώτες του στον 7ο ουρανό και την ομάδα του στην επόμενη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η συνέχεια βέβαια για την Σενεγάλη δεν ήταν η ανάλογη μιας και στην επόμενη φάση έμεινε εκτός χάρη στο «χρυσό γκολ» του Ιλχάν Μανσίζ στην παράταση.

Δείτε μερικά highlights από την καριέρα του Ανρί Καμαρά:

Η γκολάρα με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία απέναντι στον Απόλλων Καλαμαριάς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button