Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η μεγάλη ευκαιρία του Ουζμπέκου Ραβσχάν Ιρμάτοφ

Λίγες  ημέρες απομένουν για την έναρξη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη και ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί τα περισσότερα ματς που έχει «σφυρίξει» έως τώρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο ένας ρέφερι!

Το απόλυτο αυτό ρεκόρ «κρατά» ο Ουζμπέκος, Ραβσχάν Ιρμάτοφ, ο οποίος ήταν ο «άρχοντας» στα περισσότερα ματς από οποιονδήποτε άλλο διαιτητή στην Ιστορία της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά «σφύριξε» αγώνα του Μουντιάλ το 2010, το εναρκτήριο ματς, μάλιστα, του τουρνουά ανάμεσα στην «οικοδέσποινα», Νότια Αφρική και στο Μεξικό.

Ακολούθησαν άλλα τέσσερα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του ημιτελικού ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Ουρουγουάη, ενώ επίσης βρέθηκε και στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας, καθώς ήταν ο διαιτητής του αγώνα με την Αργεντινή στην φάση των ομίλων.

Από κει και πέρα, στα γήπεδα της Βραζιλίας (2014) ο Ιρμάτοφ «σφύριξε» σε άλλα τέσσερα ματς, γεγονός που τον έφερε μπροστά από τον Γάλλο Ζοέλ Κινιού, τον Μεξικανό, Μπενίτο Αρτσούντια και τον Ουρουγουανό, Χόρχε Λαριόντα, οι οποίοι έχουν από 8 ματς έκαστος σε Μουντιάλ.

Ο Ιρμάτοφ έγινε διαιτητής της FIFA το 2003 κι έκτοτε η ικανότητά του και η εξουσία του στο γήπεδο συνέχισαν να βελτιώνονται. Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, «σφύριξε» σε 4 τελικούς Champions League Ασίας, σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κι ενός Ασιατικού Κυπέλλου, όπως επίσης και πολλά άλλα μεγάλα παιχνίδια, στα οποία επέδειξε ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Ο Ραβσχάν Ιρμάτοφ θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει το ρεκόρ του στην Ρωσία, καθώς συμπεριλήφθηκε στην λίστα των διαιτητών για το Μουντιάλ 2018.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button