ΠοδόσφαιροΣτοίχημα

Το Mundial πλησιάζει… και η όρεξη των ποδοσφαιρόφιλων μεγαλώνει!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πλησιάζει και σίγουρα η «όρεξη» όλων των ποδοσφαιρόφιλων μεγαλώνει.

Οι «κλασσικές» συζητήσεις στις παρέες πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση αφορούν τον νικητή, αυτόν που θα αναδειχτεί πρώτο σκόρερ, την ομάδα έκπληξη ή και απογοήτευση, κλπ. Στο πλαίσιο αυτό, τα ειδικά στοιχήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο (ή «Μακροχρόνια στοιχήματα Μουντιάλ» όπως τα γνωρίζουμε όλοι), μονοπωλούν το ενδιαφέρον των παικτών, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχουν λάθη στις αποδόσεις των εταιριών, ενώ προκύπτουν και ευκαιρίες κατά τη διάρκεια των τουρνουά.

Νικητής Διοργάνωσης, φιναλίστ και ζευγάρι τελικού

Αναμφίβολα, στο στοίχημα νικητής Μουντιάλ είναι αυτό που μαγνητίζει, αφού η ομάδα που κατακτά το τρόπαιο μένει και στην ιστορία. Για ακόμα μία φορά, η Βραζιλία είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «σελεσάο» είναι η πολυνίκης του θεσμού με 5 τρόπαια, με το πιο πρόσφατο όμως να χρονολογείται το 2002. Η ποιότητα όπως πάντα ξεχειλίζει από τους Βραζιλιάνους, με τον τεχνικό Τίτε ωστόσο να έχει δώσει και τη σοβαρότητα που έλειπε ως ένα βαθμό.

Η κατάσταση του Νεϊμάρ αποτελεί ερωτηματικό, όμως ο όμιλος με τις Ελβετία, Κόστα Ρίκα και Σερβία είναι βατός, ώστε να τερματίσει στην 1 η θέση και στις διασταυρώσεις να αντιμετωπίσει πιθανότατα μία εκ των Σουηδία και Μεξικό από τον 6 ο όμιλο. Το 5.00 που πληρώνει η Βραζιλία για νικήτρια του θεσμού, δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο και το κρατάμε.

Δεύτερο φαβορί βάσει αποδόσεων είναι η Γερμανία στο 5.60. Τα «πάντσερ» κατέκτησαν το προηγούμενο τουρνουά και θέλουν το «repeat» ώστε να φτάσουν και αυτά τις 5 κατακτήσεις. Το ρόστερ της Γερμανίας είναι από τα πληρέστερα ανάμεσα στις συμμετέχουσες, με μοναδικό ίσως ανησυχητικό στοιχείο την όχι και τόσο φορτσάτη εικόνα που έδειξε στα προκριματικά. Από την άλλη, η φανέλα της ζυγίζει τόνους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι η Εθνική που έχει φτάσει τις περισσότερες φορές σε τελικό (3.30).

Τρίτη στις προβλέψεις έρχεται η Ισπανία. Μπορεί σε πολλούς από εμάς να υπάρχει η εντύπωση πως έχει κλείσει ο κύκλος της Ισπανίας, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα, Ράμος, Πικέ και Ίσκο. Ταλέντο δεδομένα υπάρχει και αν καταφέρει να βγει πρώτη στον όμιλο απέναντι στην Πορτογαλία, θα την βολέψει ώστε να προχωρήσει αρκετά και γιατί όχι να δώσει το 7.20 στην κατάκτηση.

Μιλώντας για «γεμάτα» ρόστερ, αυτό της Γαλλίας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προαναφερθέντα. Οι Γκριεζμάν και Εμπαμπέ την κάνουν πανίσχυρη στην επίθεση, ενώ γενικότερα οι Φεκίρ, Πογκμπά, Καντέ, Βαράν, Ραμί και Ουμτιτί την κάνουν πλήρης σε όλες τις γραμμές. Στον αντίποδα, τα εσωτερικά προβλήματα και οι καυγάδες που συνήθως προκύπτουν, είναι κίνδυνος να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα του Ντεσάμπ. Αν αποφευχθεί αυτό, ως αξιόλογο κρίνεται το 4.00 για να φτάσει στον τελικό.

Την πρώτη πεντάδα των φαβορί ολοκληρώνει η αγαπημένη πάρα πολλών, Αργεντινή. Άπαντες περιμένουν ένα καλό τουρνουά από αρχηγό Λιονέλ Μέσι, κάτι που αν συμβεί θα παρασύρει και όλη την «αλμπισελέστε». Η κατάκτηση του 1986 είναι αρκετά χρόνια πίσω, ενώ το 2014 δεν τα κατάφερε στον τελικό. Το άγχος είναι βασικός αντίπαλος για την ομάδα του Σαμπάολι, η οποία θα πρέπει να το διαχειριστεί για να φτάσει στην κορυφή (@9.00). Ο όμιλος της με Ισλανδία, Κροατία και Νιγηρία είναι αρκετά βατός και μπορεί να εξασφαλίσει από νωρίς την πρώτη θέση.

Ακόμα μία Εθνική με φανατικό κοινό (και στη χώρα μας) που συνήθως απογοητεύει είναι η Αγγλία. Τα «λιοντάρια» πάνε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση με όνειρα και την πίστη πως «έφτασε επιτέλους η ώρα της Αγγλίας», όμως νωρίς απογοητεύονται. Ποδοσφαιρικά, δεν στερούνται ταλέντου και ποιότητας, με τον Σάουθγκεϊτ να πρέπει να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτυπώνονται στο 19.00 που πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρίες για κατάκτηση Αγγλία, ενώ το να φτάσει στον τελικό είναι στο 7.50.

Όσον αφορά το στοίχημα ζευγάρι τελικού, τα Βραζιλία – Γερμανία και Γαλλία –
Γερμανία είναι τα επικρατέστερα, καθώς ευνοούνται από τις διασταυρώσεις και τα βρίσκουμε σε απόδοση 11.00. Ακολουθεί αυτό που σχεδόν όλη η υφήλιος θέλει να δει, Αργεντινή – Βραζιλία στο 13.00, ενώ το Βραζιλία – Ισπανία προσφέρεται στις 15 μονάδες.

Διπλή ευκαιρία νικητή, Ήπειρος και όμιλος νικητή

Πρωτοποριακή και σίγουρα πιο «safe» στοιχηματικά είναι η αγορά διπλή ευκαιρία νικητή, καθώς το Βραζιλία ή Γερμανία (πληρώνεσαι σε κατάκτηση μίας εκ των δύο) είναι στο 2.65, ενώ το Γαλλία ή Γερμανία είναι στο 3.10.

Ενδιαφέρον έχει το ποντάρισμα στο «Ήπειρος νικητή», εκεί όπου η Ευρώπη είναι ισχυρό φαβορί (1.38), ενώ ακολουθεί η Νότια Αμερική στο 3.10. Αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο μία φορά μη ευρωπαϊκή χώρα κατέκτησε Μουντιάλ που έγινε στην Ευρώπη και αυτή ήταν η Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας το 1958.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι όμιλοι των Βραζιλία και Γερμανία είναι οι επικρατέστεροι για να είναι αυτοί από τους οποίους θα προκύψει ο νικητής (5.00 και 5.50, αντίστοιχα), ενώ ακολουθούν ο 2 ος και ο 3 ος σε απόδοση 6.00.

Πρωτιές ομίλων και αποκλεισμοί

Το δικό τους ενδιαφέρον μέσα στα μακροχρόνια στοιχήματα Μουντιάλ αλλά και την ευκαιρία για δημιουργία παρολί έχουν οι πρωτιές των ομίλων. Στον 1 ο όμιλο, η Ουρουγουάη είναι το φαβορί με απόδοση 1.80, ενώ ακολουθεί η Ρωσία στο 2.80. Οι διοργανωτές είναι πιθανό να «σπρωχτούν» ως ένα βαθμό, όμως το διαθέσιμο ρόστερ τους δεν υπόσχεται πολλά… και το 3.20 στον αποκλεισμό τους αξίζει το ρίσκο.

Αρκετά ξεκάθαρα δείχνουν τα πράγματα στον 2 ο όμιλο, με την Ισπανία να δίνεται στο 1.47 για πρωτιά και να ακολουθεί η Πορτογαλία στο 2.90. Γκράντε φαβορί είναι η Γαλλία στον 3 ο όμιλο (μόλις 1.25), ενώ η πρόκριση της Αυστραλίας είναι ισχυρό αουτσάιντερ (4.50). Στον 4 ο όμιλο, «κουμάντο» λογικά θα κάνει η Αργεντινή και το 1.60 στην πρωτιά δεν είναι άσχημο, όπως και το 1.55 που πληρώνει η πρόκριση της Κροατίας. Ξεκάθαρο φαβορί έχει ο επόμενος, 5 ος όμιλος και δεν είναι άλλο από τη μεγάλη «σελεσάο» (1.28).

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στον 6 ο όμιλο, εκεί όπου η Γερμανία αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει την πρώτη θέση (1.30), ενώ αν προκριθεί μαζί με τη Σουηδία θα επιβεβαιώσει απόδοση 2.50. Αρκετά αμφίρροπος είναι ο 7 ος όμιλος, όπου η Αγγλία είναι δεύτερο φαβορί πίσω από το Βέλγιο για την πρωτιά (2.25), ενώ αν αποκλειστεί από τόσο νωρίς θα πληρώσει 6 φορές το ποντάρισμα. Τέλος, αμφίρροπος δείχνει αλλά και είναι ο 8 ος όμιλος, καθώς Κολομβία και Πολωνία έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την πρώτη θέση.

Στοίχημα πρώτος σκόρερ

Ανήκει παραδοσιακά στις δημοφιλέστερες επιλογές των παικτών του στοιχήματος και παραδοσιακά στα πιο επικερδή (θυμηθείτε τον «τεράστιο» Μίροσλαβ Κλόζε). Σύμφωνα με τις
στοιχηματικές εταιρίες, ο Μέσι είναι το φαβορί να βάλει τα περισσότερα γκολ στο τουρνουά και όχι άδικα. Το 9.50 στον ηγέτη της Αργεντινής δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο.

Επόμενος είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 11.00, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ χτυπά και τα στημένα των «τρικολόρ». Ακολουθεί ο Νεϊμάρ στο 13.00 αλλά και ο Ρονάλντο στο 17.00. Ο Πορτογάλος θα έχει και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος και είναι μία επιλογή που μπορεί να οδηγήσει σε καλό κέρδος μέσω του cash out.

Η Γερμανία συνηθίζει να ανοίγει τα σκορ της και μέσα από τις μεγάλες σε εύρος νίκες να έχει παίκτες της ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Τίμο Βέρνερ δίνει 17.00 απόδοση για πρώτος σκόρερ, ενώ μία μονάδα περισσότερη πληρώνει ο Χάρι Κέιν. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και μικρός τελικός στη διοργάνωση, όπου συνήθως είναι πιο χαλαρές οι άμυνες, ενώ το line για τον πρώτο σκόρερ είναι τις περισσότερες φορές στα 6 γκολ (εξαίρεση το «φαινόμενο» Ρονάλντο με 9 γκολ το 2002).

Κάρτες, συνολικά γκολ και συχνότερο σκορ στη διοργάνωση

Η κρισιμότητα των αγώνων στη νοκ-άουτ φάση οδηγεί τις περισσότερες φορές στη  διαδικασία της παράτασης. Στις στοιχηματικές εταιρίες υπάρχει το ειδικό στοίχημα με τον αριθμό των αγώνων που θα έχουμε παράταση, με τους πέντε να είναι φαβορί (4.00), ενώ ακολουθούν οι τέσσερις και έξι αγώνες στο 4.50. Σίγουρα, παρά τις μειωμένες πιθανότητες, δεν περνά απαρατήρητο το 31.00 στο να έχουμε μόλις μία φορά παράταση.

Όσον αφορά τα συνολικά γκολ της διοργάνωσης, το εύρος 156-60 είναι το φαβορί με 5.00, ενώ ίδια απόδοση έχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν περισσότερα από 172. Για τους λάτρεις της άμυνας, το στοίχημα να μπουν λιγότερα από 138 γκολ πληρώνει 31 φορές το ποντάρισμα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ένα ακόμα ιδιαίτερο στοίχημα: «συχνότερο σκορ στη διοργάνωση (χωρίς την παράταση)», όπου το 1-0 είναι το πιθανότερο βάσει αποδόσεων (2.30), ενώ ακολουθούν 2-1 (5.00) και 1-1 (6.00).

Τέλος, μέσα στην τεράστια γκάμα επιλογών με μακροχρόνια στοιχήματα Μουντιάλ που διαθέτουν οι εταιρίες, ξεχωρίσαμε και την ρισκαδόρικη επιλογή για γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (50.00)!

Για περισσότερα προγνωστικά ποδοσφαίρου επισκεφτείτε το Foxbet.gr.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button