Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Όλοι θέλουν να νικήσουν την Γερμανία»

Ο Τόμας Μπέρτχολντ έχει γράψει τη δική του ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα, έχοντας δύο συμμετοχές σε τελικούς κι ένα τρόπαιο στη… συλλογή του!

Mε 62 διεθνείς συμμετοχές ο παλαίμαχος Γερμανός αμυντικός μέσος εξέφρασε την άποψή του για το επερχόμενο Μουντιάλ της Ρωσίας. «Η Γερμανία έχει μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο φαβορί» τόνισε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της FIFA.

«Τρίξ’ τους τα δόντια στους ομίλους και μετά συγκεντρώσου στα νοκ άουτ παιχνίδια. Πρέπει να τα δώσουμε όλα στους ομίλους και μετά θα δούμε αν θα πετύχει κάτι μεγάλο η ομάδα ή θα επιστρέψει σπίτι της» επισήμανε ο Μπέρτχολντ και πρόσθεσε: «Τα γήπεδα είναι άριστης ποιότητας και οι Ρώσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ελπίζω ότι θα περάσουν τους ομίλους, προκειμένου να διατηρήσουν αυτή την ευφορία.»

Για την απουσία του σκόρερ του τελικού του 2014, Μάριο Γκέτσε, ο Μπέρτχολντ σχολίασε: «Αν οι επιλογές σου είναι με βάση την απόδοση, είναι απολύτως κατανοητό, καθώς ο Γκέτσε δεν τα πήγε καλά φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα να επιστρέψετε μία μέρα στην Εθνική.»

Για το γεγονός ότι η Γερμανία θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, σχολίασε: «Τέσσερα χρόνια είναι πολύς χρόνος, καθώς η ομάδα έχει αλλάξει και υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Φυσικά και τώρα θέλουν να σε κερδίσουν όλοι και μπορούν πολλά να συμβούν όταν μια ομάδα υπερσπίζεται τον τίτλο της. Είχαμε επίσης το 1994 μεγάλη ομάδα, αλλά υπήρχαν άλλοι λόγοι που δεν προχώρησε.»

Τέλος για το παγκόσμιο μουσείο ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη, ανέφερε: «Είναι τόσο εντυπωσιακό! Η αρχιτεκτονική είναι μια τεράστια επιτυχία, είναι ένα πανέμορφο κτίριο, υπάρχει κάτι για τους νέους και τους ηλικιωμένους. Η ιστορία είναι ανεκτίμητη.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button