Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πανιώνιος: Τίποτα δεν τους εκπλήσσει πια

Για άλλη μια αγωνιστική στον Πανιώνιο βλέπουν ότι στον όμιλο που συμμετέχουν να γίνονται ξανά διάφορα περίεργα πράγματα.

Για άλλη μια αγωνιστική στον Πανιώνιο βλέπουν ότι στον όμιλο που συμμετέχουν να γίνονται ξανά διάφορα περίεργα πράγματα.

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο Πανιώνιος το καλοκαίρι αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στην Γ’ Εθνική σε μια προσπάθεια να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Οι «κυανέρυθροι» είχαν αποφασίσει να πάνε στην ερασιτεχνική κατηγορία με τα παιδιά που αποτελούσαν την Κ-19 του συλλόγου και τον Δημήτρη Κοροπούλη στον πάγκο.

Πολλοί θεωρούσαν ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να αφήσουν την ασφάλεια της Κ-19 (δεν υπάρχει άγχος για το αποτέλεσμα αφού στόχος εκεί είναι η ανάδειξη ποδοσφαιριστών) και να αναλάβουν το δύσκολο έργο να πάρουν στις πλάτες τους τον Πανιώνιο σε μια κατηγορία δύσκολη, δύσβατη όπου οι αντίπαλες ομάδες θα περίμεναν τον Πανιώνιο ως ξερολούκουμο.

Οι περισσότεροι ήταν απαισιόδοξοι, με εξαίρεση τον Δημήτρη Κοροπούλη και τον Γιάννη Μανιάτη. Ο αγωνιστικός χώρος όμως είναι ο καθρέφτης όλων και αυτό που κατάφεραν οι «κυανέρυθροι» προκάλεσαν όχι τόσο τον θαυμασμό αλλά τον φθόνο των αντιπάλων.

Τα παιδιά αυτά με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες απολάμβαναν την  μοναξιά της κορυφής (σ.σ. η Ηλιούπολη ανέβηκε πρώτη την Κυριακή με τον Πανιώνιο να έχει όμως ένα ματς λιγότερο). Την ίδια ώρα όμως εδώ και λίγο καιρό οι Νεοσμυρνιώτες δέχονται έναν τρομερό πόλεμο με κόντρα διαιτησίες με ανακοινώσεις ομάδων που ειρωνεύονται ακόμα και τα ίδια τα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως πριν από κάθε αγώνα έτσι και τώρα στον Πανιώνιο υποβλήθηκαν σε τεστ covid-19 με τα αποτελέσματα να δείχνουν έξι θετικά κρούσματα. Αυτό σήμαινε πως ο αγώνας με το Μοσχάτο θα έπρεπε να αναβληθεί. Και ξαφνικά βλέπουμε μια ανακοίνωση γεμάτη ειρωνία από το Μοσχάτο χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο, αφήνοντας υπονοούμενα κατά των «κυανέρυθρων» για την αναβολή του αγώνα όταν για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις του Πανναξιακού με την Προοδευτική και τον Αήττητο Σπάτων, χωρίς όμως τότε να ανοίξει μύτι.

Την ίδια ώρα βλέπουμε διάφορα περίεργα πράγματα όπως ο αγώνας με τον Εθνικό όπου ο αντίπαλος του Πανιωνίου να αρνείται πεισματικά την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα και ας το κάλυπτε ο Δήμος Νέας Σμύρνης με δικά του έξοδα, ενώ στον ίδιο αγώνα είδαμε μια διαιτησία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο κακή. Και δεν είναι τόσο η φάση του πέναλτι στο 90′, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τους παίκτες του Δημήτρη Κοροπούλη.

Καλώς η κακώς ο Πανιώνιος είναι το μεγάλο μέγεθος της κατηγορίας και το γεγονός ότι κατάφερε με παιδάκια να μπει σφήνα και να χαλάσει τα σχέδια των υπόλοιπων ομάδων έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε ματς κόντρα στον Πανιώνιο θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για τον όμιλο και την κατηγορία, άλλωστε πολλές από αυτές δεν θα έχουν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν έναν τέτοιου επιπέδου αντίπαλο.

Στον Πανιώνιο αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να κλείσουν τα αυτιά τους, να κάνουν το 3 στα 3 μέχρι το τέλος και να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και όσο γίνεται η πιο άμεση επιστροφή εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία. Γιατί αυτό είναι που αρμόζει στον Ιστορικό.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button