FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η πιο γλυκιά ήττα του ΠΑΣ Λαμία… στη Football League!(pics+vid)

Σαν σήμερα, 11/6 του 2017 ο ΠΑΣ Λαμία αν και έχανε από την Αναγέννηση Καρδίτσας, πανηγύρισε την άνοδό του στην SuperLeague για πρώτη φορά στην ιστορία του. To LamiaSports σας γυρίζει πίσω στο χρόνο…

Ήταν η τελευταία αγωνιστική της Football League 2016-2017, όταν ο ΠΑΣ Λαμία υποδεχόταν την Αναγέννηση Καρδίτσας έχοντας ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στην SuperLeague από το παιχνίδι εκτός έδρας με τον Άρη.

Όμως, η ημέρα της 11/6 και η 34η αγωνιστική της  Football League ήταν ξεχωριστή για τον ΠΑΣ μιας και θα πραγματοποιούσε την φιέστα του εντός έδρας, μαζί με τον κόσμο του και με όλους όσους υποστήριξαν την ομάδα σε εκείνη τη δύσκολη χρονιά.

Βέβαια, από την μία η καταρακτώδης βροχή και από την άλλη το γκολ ενός πρώην «κυανόλευκου» του Σωτήρη Τσιλούλη πήγαν να «χαλάσουν» την γιορτή αλλά τίποτα και κανένας δεν μπορούσε να σταματήσει του Λαμιώτες από το να γιορτάσουν την τεράστια επιτυχία τους.

Πάμε να θυμηθούμε πως είχε κυλίσει εκείνος ο αγώνας, που έμελλε να είναι η πιο γλυκιά ήττα του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague:

Μεγάλη αναφορά πριν την έναρξη του αγώνα είχε γίνει στην μπόλικη βροχή που είχε πέσει και συνέχιζε να πέφτει στη Λαμία, καθώς οι άνθρωποι του ΠΑΣ είχαν ετοιμάσει μία τεράστια φιέστα για την άνοδο της ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά και στο 6΄ο Μπιτέλης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πίτκα, με δυνατό σουτ εκτός εστίας το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Στο 11΄ήθρε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία, όταν ο Ματσούκας πλάσαρε μέσα από την μικρή περιοχή της Καρδίτσας, ο Γεωργατζάς έδιωξε τη μπάλα με τον Καραγιάννη να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 22΄η ΑΣΑ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπλέντι έκανε το σουτ, ο Πίτκας έδιωξε δύσκολα τη μπάλα με τον Τζέκο να είναι στη θέση που έπρεπε, αλλά αστόχησε προ κενής εστίας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την σέντρα του Ματσούκα, να κοντράρετε στα πόδια του Σμίλτου και να την μπλοκάρει ο Γεωργαντζάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάμπης Τεννές έβαλε στο παιχνίδι τον Βάντερσον για να μπορέσει να απειλήσει, όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο…

Στο 52΄ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Βαγγέλη Πίτκα για να κάνει το 0-1.

Λίγα λεπτά μετά, ο Βάντερσον κάνοντας μία περίτεχνη ενέργεια, ανάγκασε τον Γιώργος Σμίλτο να τον «γκρεμίσει» και τον διαιτητή του αγώνα να του δείχνει την 2η κίτρινη κάρτα και να τον περνάει εκτός παιχνιδιού.

Στο 63΄η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει την ισοφάριση. Ο Όμο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ματσούκας από κοντά δεν κατάφερε να σουτάρει και πετύχει το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα της Καρδίτσας έμεινε με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκε και ο Τζάνης με 2η κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Τεννέ άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά μία το πλασέ του Βασιλόγιαννη και μία το σουτ του Αυγενικού, πέρασε άουτ και στα χέρια του Γεωργαντζά αντίστοιχα.

Ο αγώνας τελείωσε, η Αναγέννηση πήρε τεράστια νίκη μιας και κέρδισε μέσα στο «κάστρο» της φθιωτικής ομάδα, όμως το σημαντικότερο όλων ήταν πως ο ΠΑΣ Λαμία πανηγύρισε την άνοδό του στην SuperLeague, έπειτα από 64 χρόνια ιστορίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Όμο, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Βαλιός, Ρότσα, Ματσούκας.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ. Μάγγος): Γεωργατζάς, Τζάνης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Ντεμπελέ, Μπιτέλης, Σμίτλος, Τσιλούλης, Μπλέντι, Τζέκος, Ξέρρας.

Μετά το τέλος του αγώνα είχε ακολουθήσει φιέστα, με όλους τους παράγοντες της ομάδας (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, διοίκηση) αλλά και ο κόσμος πανηγύρισαν την άνοδο στη SuperLeague, σηκώνοντας το Κύπελλο ψηλά στον ουρανό της Λαμίας.

Δείτε και βίντεο από την τελευταία αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία στη Football League:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button