Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τρουσιέ: «Ούτε με Μουρίνιο δεν περνάει η Ιαπωνία»

Ο Φιλίπ Τρουσιέ οδήγησε το 2002 την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε η άποψή του για το ασιατικό συγκρότημα έχει βαρύνουσα σημασία.

Κληθείς να προβλέψει το μέλλον των «μπλε σαμουράι» στο Μουντιάλ που αρχίζει σε λίγες ημέρες στη Ρωσία, ο Γάλλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα δυσκολευόταν να αποφύγει τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων, ακόμη κι αν είχε προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο!

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας (JFA) απέλυσε τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και τον αντικατέστησε με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της JFA, Ακίρα Νισίνο. Η Ιαπωνία μετέχει στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, τη Σενεγάλη και την Κολομβία.

«Ακόμη κι αν παίξει με τον Μουρίνιο ή τον Αρσέν Βενγκέρ, θα είναι τόσο δύσκολο για την Ιαπωνία να φτάσει στους “16”» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρουσιέ, με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και συνέχισε: «Εάν η Πολωνία ήταν το πρώτο παιχνίδι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όμως, το γεγονός ότι η Κολομβία είναι το πρώτο παιχνίδι και η Σενεγάλη το δεύτερο, για μένα -στα χαρτιά τουλάχιστον- δεν έχουν καμία ελπίδα, καμία ελπίδα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button