Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Εκθεση-έκπληξη αποκαλύπτει ότι στα ΗΑΕ βρίσκονται οι πιο «τρελοί» του ποδοσφαίρου

Η φήμη της Βραζιλίας ως χώρα των φανατικών φιλάθλων του ποδοσφαίρου κλονίστηκε από μια παρουσία μελέτης που διαπίστωσε ότι μόλις το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για το παιχνίδι αυτό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέλαβαν την κορυφή κατάταξης που καταρτίστηκε από την παγκόσμια εταιρεία πληροφόρησης και μέτρησης Nielsen Sports, η οποία κατέταξε 30 χώρες σύμφωνα με το ποσοστό του πληθυσμού που χαρακτήρισε ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Τα ΗΑΕ, όπου ο σχετικός αριθμός ήταν 80 τοις εκατό, ακολουθούν οι Ταϊλάνδη (78%),  Χιλή, Πορτογαλία και Τουρκία (75%), ενώ η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία κατατάσσεται 13η.

Η Βραζιλία έχει υποχωρήσει από 72% το 2013, το έτος πριν από τη φιλοξενία του Μουντιάλ, όπου η εθνική ομάδα ταπεινώθηκε 7-1 στα ημιτελικά από τη Γερμανία.

Το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν είχε μέση προσέλευση 16.418 θεατές ανά αγώνα.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός για την Κίνα αυξήθηκε από 27% το 2013 σε 32% το 2017, στην Ινδία από 30% σε 45% και στις ΗΠΑ από 28% σε 32%.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι έχει την αγγλική Premier League, ήταν 17ο στην κατάταξη με 51%.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρτίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, κυριάρχησε στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των παικτών, πολύ μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι.

Οι 570 εκατομμύρια συμμετοχές σε Facebook, Twitter και Instagram κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, τον έφεραν πολύ μπροστά από τον Νειμάρ, με 294 εκατομμύρια, και τον Μέσι με 201 εκατομμύρια. Μάλιστα αναφέρθηκε γενικότερα ότι η επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν πάντα συνδεδεμένη με την επιτυχία στο γήπεδο.

«Ένα ευρύτερο φάσμα παραγόντων τίθεται σε ενέργεια, όπως η ικανότητα να προβάλλει μια συμπαθητική προσωπικότητα ή/και έναν αξιοζήλευτο τρόπο ζωής», ανέφερε.

Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος ήταν τέταρτος με 158 εκατομμύρια συμμετοχές και ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, πέμπτος με 105,3 εκατομμύρια.

Όσον αφορά στους οπαδούς των social media, ο Ρονάλντο προηγείται με 322,8 εκατομμύρια ακολούθους σε Twitter, Instagram και Facebook συνδυαστικά ενώ ο Νεϊμάρ είχε 194,2 εκατομμύρια και ο Μέσι 181,9 εκατομμύρια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button