Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η CONMEBOL στηρίζει τη συνυποψηφιότητα ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού για το Μουντάλ 2026

Οι δέκα ψήφοι της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) θα δοθούν στην κοινή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού για το Μουντιάλ 2026.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, στη Μόσχα. Το Μαρόκο, η έτερη υποψηφιότητα για την κορυφαία διοργάνωση του 2026, διαμαρτυρήθηκε έντονα στη FIFA, «επειδή ελήφθη η απόφαση από τη Νότια Αμερική να ψηφίσει ως μπλοκ προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κυρίως για την περιφρόνηση που έδειξαν να ακούσουν την πρότασή μας, όπως έχουμε κάνει με τους Αμερικανούς», όπως δήλωσε χθες μέλος της υποψηφιότητας του Μαρόκου.

Αλλά αύριο, Τετάρτη, οι πρόεδροι των 207 ομοσπονδιών της FIFA θα επιλέξουν μεταξύ του Μαρόκου και της συμμαχίας των τριών για την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες-Μεξικό-Καναδάς έχουν εξασφαλίσει τις ψήφους των δέκα μελών της CONMEBOL (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινός, Κολομβία και Βενεζουέλα), το Μαρόκο έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των χωρών της Αφρικής και μουσουλμανικών χωρών, αλλά και ορισμένων της UEFA, όπως η Γαλλία και η Ρωσία.

Παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις είναι υπέρ της κοινής πρότασης των τριών, τα προβλήματα του Ντόναλντ Τραμπ με Καναδά και Μεξικό, εξαιτίας της πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ, μπορoύν να δώσουν μία επιπλέον ευκαιρία στο Μαρόκο, που έχει το σύνθημα «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μας».

Οι 55 ευρωπαϊκές ψήφοι μπορούν να μοιραστούν. Η πρόταση που θα επικρατήσει, πρέπει να λάβει μια απλή πλειοψηφία των 207 ψήφων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button