Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Γερμανία έφθασε στη Μόσχα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έφθασαν στη Μόσχα, το τουρνουά μπορεί να ξεκινήσει! Η γερμανική ομάδα, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο το 2014 στη Βραζιλία, έφτασε στη Ρωσία την Τρίτη, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο τουρνουά που ξεκινά την Πέμπτη (14/6).

Το αεροσκάφος της γερμανικής ομάδας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν στον 5ο όμιλο την Κυριακή (17/6) στη Μόσχα εναντίον του Μεξικού, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία (23 Ιουνίου) και τη Νότια Κορέα (27 Ιουνίου).

Ο προπονητής Γιόακιμ Λεβ, οι 23 παίκτες του και το προσωπικό της ομάδας απογειώθηκαν με βροχή από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κι έφθασαν -ξανά υπό βροχή- στο Βατουτίνκι όπου θα είναι η βάση τους, 40 χλμ νότια της Μόσχας.

Στο Βατουτίνκι, η ομάδα θα μπορεί να δουλέψει απερίσπαστη και χωρίς ενοχλήσεις, αφού η περιοχή είναι αρκετά απομονωμένη και ουσιαστικά προσφέρεται μόνο για περίπατο στο κοντινό δάσος. Λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση των πόλεων των δύο επόμενων αγώνων της ομάδας (Σότσι και Καζάν) και την πιθανότητα να ξαναπαίξει στη Μόσχα σε περίπτωση που κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, αποφασίστηκε η παραμονή της ομάδας κοντά στην πρωτεύουσα, ώστε να έχει τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις.

Στην αποστολή, εκτός από τους παίκτες και τους προπονητές, οι Γερμανοί έχουν συμπεριλάβει δύο μάγειρες, τέσσερις γιατρούς, τέσσερις φυσιοθεραπευτές, αναλυτές, γυμναστές και μια ομάδα αφιερωμένη στις υπηρεσίες Τύπου.

Τα στατιστικά είναι με το μέρος των Γερμανών στη διοργάνωση, αφού στα τελευταία 16 παγκόσμια Κύπελλα από το 1954) έχουν παίξει σε οκτώ τελικούς κι έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές το τρόπαιο.

Έτσι, θεωρητικά είναι από τα φαβορί στο μουντιάλ της Ρωσίας, ακόμη και αυτή τη στιγμή που προέρχονται από μια σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων το διάστημα της προετοιμασίας, όπου σε φιλικούς αγώνες σημείωσαν μία μόλις νίκη σε έξι παιχνίδια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button