Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ίδιο…ράφτη διαιτητές και… VAR

Το πλήρες σετ με τους διαιτητές των αγώνων του Μουντιάλ θα φορούν και οι υπεύθυνοι του VAR.

Και οι 13 ρέφερι που θα βρίσκονται στην αίθουσα των οπτικοακουστικών μέσων θα φορέσουν ακριβώς την ίδια στολή με τους συναδέλφους τους στον αγωνιστικό χώρο.

Αν και οι αρμόδιοι του VAR θα βρίσκονται μέσα σε κλιματιζόμενο δωμάτιο που θα περιβάλλεται από οθόνες, την ασυνήθιστη αυτή κίνηση υπερασπίστηκε ο πρώην κορυφαίος ρέφερι και νυν υπεύθυνος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουΐτζι Κολίνα.

Ο Κολίνα αιτιολόγησε την άποψή του, τονίζοντας πως τα επίπεδα του άγχους των ανθρώπων που θα χειρίζονται το VAR δικαιολογούν απόλυτα το να φορούν τα ίδια ρούχα με τους διαιτητές: «Και αυτοί θα ιδρώνουν, όπως και οι συνάδελφοί τους στο γήπεδο» τόνισε ο 58χρονος Ιταλός στους εκπροσώπους του Τύπου και πρόσθεσε:

«Δεν είναι σα να βλέπεις ένα ματς στον καναπέ πίνοντας καφέ. Είναι πολύ αγχωτικό και δεν μπορεί να ντυθεί σαν ένας οποιοσδήποτε υπάλληλος.
Συνέχισε ο Κολίνα:

«Αν δείτε κάποιον βοηθό διαιτητή να μην σηκώνει τη σημαία, δεν είναι επειδή έχει κάνει λάθος. Είναι επειδή έχει σεβαστεί την εντολή να κρατήσει τη σημαία κάτω. Τους έχει ζητηθεί να μη σηκώσουν τη σημαία όταν υπάρχει ένα οριακό οφσάιντ απ΄ όπου θα ξεκινούσε μία πολύ ελπιδοφόρα επίθεση ή μία ευκαιρία για γκολ. Εάν συμβεί αυτό, τότε όλα τελειώνουν…»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button