Άλλα αθλήματα

Στέψη ή παράταση;

Ο Παναθηναϊκός έχει πρώτο match ball τίτλου στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Απόψε ο τέταρτος τελικός στην Α1.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε στο ΣΕΦ (19:00, COSMOTE SPORT 4,) στον τέταρτο τελικό της Α1. Οι μεν «πράσινοι» με νίκη κατακτούν το πρωτάθλημα αλλά και σε περίπτωση ήττας θα έχουν δεύτερη ευκαιρία την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, οι δε «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν αντίδραση, ισοφάριση και πρωτάθλημα εκτός έδρας.

Όλα για όλα ο Ολυμπιακός 
Ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στον τοίχο, καθώς γνωρίζει πως σε περίπτωση ήττας θα ολοκληρώσει δεύτερη σερί σεζόν με άδεια χέρια. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν το παν για να φέρουν τη σειρά στα ίσα και να διεκδικήσουν τον τίτλο σε πέμπτο ματς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των τελευταίων… 60 λεπτών. Μετά το πρώτο ημίχρονο του Game 2 στο ΣΕΦ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει παρουσιάσει απογοητευτικό πρόσωπο στην επίθεση έχοντας 25/79 σουτ (31,6%), με 17/47 δίποντα (36,1%), 8/32 τρίποντα (25%) και 23/35 βολές (65,7%). Μάλιστα στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ η άμυνα δεν πήγε πολύ καλύτερα… Οι Πειραιώτες ελπίζουν να βρουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι στο οποίο θα λειτουργήσουν σωστά όλοι οι πόλοι. Γιατί στο πρώτο που κερδήθηκε και στο δεύτερο που χάθηκε υστέρησαν Σπανούλης και Πρίντεζης, ενώ στο τρίτο ο αρχηγός κυρίως και ο υπαρχηγός κατά δεύτερο λόγο έμοιαζαν να παλεύουν μόνοι. Η αφύπνιση των γκαρντ και των σέντερ, σε συνδυασμό με την επάνοδο των δύο «Παπ» στις καλές εμφανίσεις μετά το διάλειμμα της Κυριακής, είναι αναγκαία συνθήκη. Το ΣΕΦ θα έχει πολύ κόσμο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα είναι κατάμεστο, ενώ γίνονται προσπάθειες και εκκλήσεις για να μην υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο μετά τις συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία έξω από το γήπεδο την περασμένη Πέμπτη.

Θέλει να τελειώνει ο Παναθηναϊκός 
Ο Παναθηναϊκός απέχει μια νίκη από το 36ο πρωτάθλημά του που θα συνεχίσει το απίστευτο σερί των 22 σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο. Οι «πράσινοι» έχουν διπλή ευκαιρία, αφού ακόμη κι αν ηττηθούν στο ΣΕΦ υπάρχει το… μαξιλαράκι του ΟΑΚΑ, ωστόσο δεν θέλουν να αφήσουν εκκρεμότητες και στόχος τους είναι να τελειώσουν τη δουλειά απόψε. Ο Τσάβι Πασκουάλ πονοκεφαλιάζει για την κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ, που παρότι θα είναι στη δωδεκάδα, ταλαιπωρήθηκε από ένα διάστρεμμα και είναι άγνωστο αν και πόσο θα παίξει. Πάντως ο Καταλανός τεχνικός έδειξε να εμπιστεύεται και τους αναπληρωματικούς του, που ειδικά στο τρίτο ματς προσέφεραν σημαντική βοήθεια για το 2-1. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, η πιεστική άμυνα και τα καλά ποσοστά ευστοχίας από μακριά και… γενικότερα παραμένουν σταθερά ζητούμενα για το «τριφύλλι». Τα δύο τελευταία ματς και κυρίως η αμυντική συμπεριφορά αλλά και η στόχευση στην επίθεση αποτελούν οδηγό για τους φιλοξενούμενους και στο Game 4.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Κορομηλάς, Σώμος και Τζαφλέρης. Εφόσον χρειαστεί πέμπτο ματς θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (19:00).

Η προϊστορία
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 17 φορές σε τελικούς (φέτος είναι η 13η σερί χρονιά) με τον Παναθηναϊκό να μετρά 11 επικρατήσεις και τον Ολυμπιακό 6. Η έδρα παίζει σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό ρόλο, αφού η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα στους τελικούς των «αιωνίων» πανηγύρισε τον τίτλο 11 φορές και εκείνη με το μειονέκτημα 6. Στους αγώνες τελικής φάσης που έγιναν από το 1992 οι γηπεδούχοι νίκησαν 60 φορές και οι φιλοξενούμενοι 16. Συνολικά οι δύο ομάδες συναντώνται για 83η φορά στα play offs με τον Ολυμπιακό να μετρά 36 νίκες έναντι 47 του Παναθηναϊκού. Με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» το… σκορ είναι 29-13, ενώ με τους «πράσινους» 34-7. Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη επτά φορές και οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει μόνο δύο! Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια (68-71 και 68-61), δύο στους τελικούς (66-71, 73-58) και μια στην Ευρωλίγκα (62-70), ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε στο πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς στο ΟΑΚΑ (85-87) και στον πρώτο τελικό (65-75) στο ίδιο γήπεδο βάζοντας τέλος σε ένα σερί πέντε νικών του «τριφυλλιού».

πηγή: sportfm

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button