Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το φαβορί… και οι Αιγύπτιοι!

Με ξακάθαρο φαβορί  την Ουρουγουάη στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο, συνεχίζεται (15:00) η δράση στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ.

Ο αγώνας θα γίνει στην πόλη Εκατέρινμπουργκ και οι Νοτιοαμερικανοί θέλουν να «μπουν με το δεξί» στην διοργάνωση, καθώς ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο. Από την πλευρά τους, οι Αιγύπτιοι, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραταχθούν χωρίς τον Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν κρύβουν ότι θέλουν να προκριθούν στους «16».

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω σχεδόν κατά 100% ότι θα παίξει, εκτός κάποιου απροόπτου της τελευταίας στιγμής», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός Εκτορ Ραούλ Κούπερ, σεχετικά με την συμμετοχή του Σαλάχ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Ουρουγουάη, στο Εκατέρινμπουργκ.

Ο έμπειρος τεχνικός, συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα με σχηματισμό 4-2-3-1, ένα σχήμα που προσφέρει αρκετή «ασφάλεια» στον αμυντικό τομέα του αγώνα. Οι Χεγκάζι και Ελ Νένι καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την απόδοση της ομάδας, που έχει ως κύριο μειονέκτημα, την …μειωμένη ταχύτητα σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα αυτού του επιπέδου. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, θα είναι και ο Εσάμ Ελ Χανταρί, καθώς έαν ο Κούπερ επιλέξει τον 45χρονο τερματοφύλακα στο αρχικό σχήμα, ο Αιγύπτιος άσος θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία των Μουντιάλ.

Για την Ουρουγουάη του Οσκαρ Ταμπάρες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι Νοτιοαμερικανοί πήγαν στο Μουντιάλ με στόχο να κάνουν μία σπουδαία πορεία και να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν. Ο έμπειρος τεχνικός, ενδέχεται να παρουσιάσει μία παραλλαγή του 4-3-3, καθώς συνηθίζει μπροστά από τους τρεις μέσους, να τοποθετεί παίκτη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς και τον  Σουάρες έξω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη «μέσα στο κουτί» και ο Καβάνι γνωστός παγκοσμίως για την εκτελεστική του δεινότητα, τόσο στον αέρα, όσο και με τα δύο πόδια. Με ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της διοργάνωσης, η Ουρουγουάη μπορεί να πάει πολύ μακρυά, δεδομένης της ηγετικής παρουσίας του Γοδίν στο κέντρο της άμυνας, αλλά και των έμπειρων Μουσλέρα και Μπεντανκούρ.

Διαιτητής: Μπιορν Κάϊπερς (Ολλανδία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Χανταρί , Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπνελσαφί, Φατί, Σαφί, Χαμέντ, Ελ Νένι, Σαλάχ,  Σόμπι, Μοσέν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Νάντζες, Βετσίνο, Μπεντανκούρ, Ροντρίγες , Καβάνι, Σουάρες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button