Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η 20η στροφή της SuperLeague!(1η ημέρα)

Δείτε το preview της 20ης αγωνιστικής της SuperLeague.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Παίζοντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός συμπλήρωνε πέντε διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τώρα έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τέσσερα πρώτα αντίστοιχα του δεύτερου γύρου και το παιχνίδι στα Γιάννενα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι το τρίο παιχνίδι στη σειρά εκτός έδρας για τους «πράσινους», μετά τη νίκη 1-0 στο Αγρίνιο και το 0-0 στη Λιβαδειά. Η νίκη στο Αγρίνιο είναι το μοναδικό «διπλό» τους στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, με τρεις ήττες στο διάστημα αυτό.

Με μια νίκη στα πέντε πρώτα παιχνίδια του 2019, ο Παναθηναϊκός έπεσε έκτος και αναζητά τη φρεσκάδα που είχε δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΣ δυσκόλεψε και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στο γκολ, στις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη μέσα σε τέσσερις μέρες.

Μέσα στο 2019 νίκησε τον Απόλλωνα 1-0, αλλά έχασε τα άλλα τέσσερα παιχνίδια του δύσκολου προγράμματος που είχε (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη). Ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται, με Παναθηναϊκό τώρα και Ατρόμητο μετά, αλλά η βαθμολογική θέση του ΠΑΣ απαιτεί να πάρει βαθμούς όπου μπορεί.

Μπορεί στην Αθήνα ο ΠΑΣ να μην είναι σοβαρό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ωστόσο στην πόλη της Ηπείρου οι Αθηναίοι δυσκολεύονται.

Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, 10 Φεβρουαρίου 2018, ο ΠΑΣ νίκησε με 2-1. Πρόπερσι, Φεβρουάριο  του 2017 ήλθαν 1-1 και τον… Φεβρουάριο του 2016 οι «πράσινοι» είχαν περάσει με θριαμβευτικό 3-0. Είναι δηλαδή η τέταρτη σεζόν στη σειρά, που το παιχνίδι των Ιωαννίνων γίνεται Φεβρουάριο!

Το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Α’ Εθνικής έγινε στις 5 Μαϊου 1975, όπου ο ΠΑΣ επικράτησε 2-0 χάρη σε δύο γκολ του αείμνηστου Όσκαρ Άλβαρες (50’ κεφαλιά, 57’ σουτ). Ο Αργεντίνος επιθετικός το καλοκαίρι του 1976 κατέληξε στον Παναθηναϊκό.
Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 8

Νίκες Παναθηναϊκού: 31

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Παναθηναϊκού: 10

 

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, 19.00
Παναθηναϊκός – Γιάννινα 2-1
(43’ κεφαλιά Χατζηγιοβάννης, 59’ σουτ Μακέντα – 23’ σουτ Κριζμάν)

 

Ξάνθη- ΠΑΣ Λαμία

Αν δεν ανακάμψει άμεσα η Ξάνθη, από ορατός στόχος πριν από λίγες εβδομάδες, η πέμπτη θέση μπορεί να μετατραπεί σε μακρινό όνειρο.

Με μια νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια της, η ακριτική ομάδα έχει υποχωρήσει αρκετά. Βέβαια έχει μόνο μια ήττα στα πέντε τελευταία, όμως οι ισοπαλίες δεν την βοηθούν όσο θα ήθελε.

Η τέταρτη καλύτερη άμυνα χρειάζεται και νίκες, ιδιαίτερα στα εντός έδρας παιχνίδια και αυτό με τη Λαμία είναι καθοριστικό.

Η Λαμία θα βρεθεί σε ένα γήπεδο που στις 19 Αυγούστου 2017 έδωσε το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της για τη Super League Σουρωτή.

Και είχε πάρει τον πρώτο της βαθμό, μένοντας στο 0-0. Τώρα παίζει το 50ο της παιχνίδι στη διοργάνωση, με στόχο μια άνετη παραμονή για τρίτη σεζόν. Η πρόσφατη ήττα από τον Παναιτωλικό την προσγείωσε και μετά από τέσσερα παιχνίδια στη σειρά εντός έδρας, κάνει ένα δύσκολο ταξίδι.

Η Λαμία έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία της εκτός έδρας μετά τον βαθμό στα Γιάννινα πριν από τρεις και πλέον μήνες. Στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα δεν έχει ισοπαλία.

Η ιστορία των ομάδων περιορίζεται φυσικά στα τρία παιχνίδια πέρσι και φέτος. Η Λαμία δεν έχει σκοράρει σε κανένα από αυτά, ενώ η Ξάνθη έχει πετύχει ένα γκολ, πέρσι στη Λαμία με φάουλ του Μεχία, στη νίκη της με 1-0.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθη: 1

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Λαμία: 0

 

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθη: 0

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Λαμία: 0

 

Στον πρώτο γύρο

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 19.00

Λαμία – Ξάνθη 0-0

 

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. – Απόλλων Σμύρνης

Το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών άφησε πίσω τον Πανιώνιο, που μέχρι τα τέλη Νοέμβρη έβλεπε σοβαρά την πρώτη πεντάδα.

Από την είσοδο του Δεκέμβρη ο Πανιώνιος έχει μόλις μια νίκη και πέντε βαθμούς σε οκτώ αγώνες. Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης έδωσε βαθμολογική ανάσα, αλλά αυτή που μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι η νίκη με ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

Η νίκη επί του Απόλλωνα είναι ένα αναμενόμενο για τον Πανιώνιο και κάθε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία.

Ο Απόλλων πλέον απέχει 11 βαθμούς από τις θέσεις παραμονής και πλέον με το ζόρι δίνουν ελπίδες ακόμα και τα μαθηματικά. Ακόμα και αν πάρει μια νίκη στη Νέα Σμύρνη, παίζει μετά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη σειρά!

Βέβαια οι παίκτες του Απόλλωνα στο γήπεδο θα συνεχίσουν να παράγουν προσπάθεια και μην ξεχνάμε ότι σε Γιάννινα και Λαμία έχασαν στο γκολ και δύσκολα.

Από τότε που πήρε το μοναδικό βαθμό του εκτός έδρας, 0-0 στο Ηράκλειο, ο Απόλλων έχει χάσει και τα πέντε παιχνίδια του.

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή ο Πανιώνιος κυριαρχεί με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Απόλλων νίκησε για τελευταία φορά όταν αποχαιρετούσε την Α’ Εθνική, 2-1 στην έδρα του στις 12 Απριλίου 2000.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει τέσσερις νίκες στη σειρά, βάζοντας 11 γκολ. Αμέσως πριν ο Απόλλων είχε νικήσει με 3-1 στις 28 Σεπτεμβρίου 1997 (60′ σουτ Κατσαμπής – 36′ σουτ Καραγκούνης, 68′ σουτ Μπουσάι, 87′ σουτ Καραγκούνης). Και τότε ο Απόλλων είχε τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, ενώ ο σημερινός προπονητής του Πανιωνίου, Απόστολος Μάντζιος, έπαιζε στο ματς.

Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 στη Ριζούπολη με δύο γκολ του Φιορίν Ντουρμισάι. Ήταν η τρίτη ήττα του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στον πάγκο του Απόλλωνα, που έφερε και την απόλυσή  του και τη αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ματζουράκη.

Η ιστορία

Νίκες Πανιωνίου: 31

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Απόλλωνα: 27

 

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 21

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Απόλλωνα: 10

 

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, 16.00

Απόλλων – Πανιώνιος 0-2

(37′ σουτ Ντουρμισάι, 50′ κεφαλιά Ντουρμισάι)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button