Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τρεις ομάδες για δύο εισιτήρια και πρώτη θέση

«Επαθλο» μία θέση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, έχει η αναμέτρηση Βραζιλία-Σερβία, που θα διεξαχθεί απόψε  (21:00) στο στάδιο της Σπαρτάκ στην Μόσχα, για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου.

Η «σελεσάο» προκρίνεται και με ισοπαλία, ενώ οι Σέρβοι θέλουν μόνο νίκη (ή ισοπαλία εάν χάσει η Ελβετία με περισσότερο από ένα γκολ) για να ξεπεράσουν τους Βραζιλιάνους και ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Ελβετία-Κόστα Ρίκα, να μάθουν σε ποιά θέση θα καταταγούν.

Ο Τίτε έχει καθιερώσει το 4-3-3 με τους Νεϊμάρ, Γουίλιαν και Ζεσούς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και τους Κουτίνιο, Κασεμίρο, Παουλίνιο και Μαρσέλο, να δίνουν τον επιθυμητό ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας. Οι Βραζιλιάνοι καλούνται να ξεπεράσουν την ψυχολογική πίεση της πρόκρισης που φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς με την Κόστα Ρίκα, εκεί που επίσης έγινε απολύτως σαφές το οικογενειακό κλίμα που έχει φτιάξει στα αποδυτήρια της ομάδας ο έμπειρος τεχνικός.

Από την πλευρά τους οι Σέρβοι, καλούνται να αποβάλουν το σοκ της ήττας από την Ελβετία με ανατροπή, προκειμένου να φθάσουν στην νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση. Ο Μλάντεν Κρστάιτς έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Ο Μίτροβιτς θα είναι και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Λιάγιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Οι Βαλκάνιοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τον «αέρα» όπου υπερτερούν σαφώς των Βραζιλιάνων και σε κάθε περίπτωση, αναμένεται μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλιβόγεβιτς, Λιάγιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φάγκνερ, Κασεμίρο, Παουλίνιο, Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Γουίλιαν, Ζεσούς.

Με νίκη περνά η Ελβετία, για το γόητρο η Κόστα Ρίκα

Με στόχο την νίκη προκειμένου να είναι με βεβαιότητα στους «16» του Μουντιάλ, η Ελβετία αντιμετωπίζει (21:00) στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, την Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Ευρωπαίοι του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς προέρχονται από νίκη με 2-1 επί της Σερβίας και μάλιστα με ανατροπή. Ο έμπειρος τεχνικός, δεν αντικετωπίζει προβλήματα και θα εμπιστευθεί τον σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Γκαβράνοβιτς ή τον Σεφέροβιτς στην κορυφή. Λίγο πιό πίσω, ο Σακίρι σε ελεύθερο ρόλο οργανωτή, δημιουργού και εκτελεστή, ενώ οι Τσάκα και Μπεχράμι θα ελέγχουν τον ρυθμό στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Λιχτστάϊνερ θα δρά στην δεξιά πτέρυγα και ο Ροντρίγκες στην αριστερή.

Από την πλευρά τους, οι Κοσταρικανοί του Οσκαρ Ραμίρες, θα μπουν στο γήπεδο για να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και φυσικά για το γόητρο τους, καθώς έχουν αποκλεισθεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Με το …ιδιαίτερο σύστημα 3-4-2-1, ο έμπειρος τεχνικός, δεν αποκλείεται να κάνει αλλαγές, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε παίκτες που δεν έπαιξαν μέχρι τώρα να πάρουν χρόνο συμμετοχής σ΄ ένα Μουντιάλ.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάνζι, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Ζούμπερ, Τζεμαϊλί, Σακίρι, Γκαβράνοβιτς (Σεφέροβιτς).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ντουάρτε, Ακόστα, Γκονζάλες, Γκαμπόα, Μπόρχες, Γκουζμάν, Ρουίς, Βενέγκας, Ουρένια, Μπολάνιος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button