Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το «ναυάγιο» της Γερμανίας στο γύρο του κόσμου

Ο αποκλεισμός της Γερμανίας -για πρώτη φορά στην Ιστορία της- από την φάση των ομίλων ενός παγκοσμίου κυπέλλου, κυριαρχεί, όπως είναι φυσικό, στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Οι Γερμανοί ηττήθηκαν από την Νότια Κορέα με 2-0 και αποχαιρέτησαν πρόωρα το Μουντιάλ της Ρωσίας, καταλαμβάνοντας την 4η και τελευταία θέση του 6ου ομίλου.

Η ολλανδική “De Teelegraaf” γράφει «Πολύ άσχημη η Γερμανία, όλα έχουν τελειώσει. Η κατάρα των παγκόσμιων πρωταθλητών έπιασε και τους Γερμανούς», ενώ η «Voetbal International» αναφέρει: «Η Γερμανία ντροπιάζει τον εαυτό της και αποτυγχάνει στον πρώτο γύρο, η κάτοχος του τίτλου χάνει από την Νότια Κορέα. Ο ρυθμός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, ήταν πάρα πολύ χαμηλός για να φέρει την νίκη. Ελειπε η εφευρετικότητα».

Στην Αυστρία η «Kronen Zeitung» είναι πιό σκληρή: «Ντροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γερμανία. Είναι μία ιστορική ντροπή» και η “Standard” γράφει: “Ausgeweltmeistert Γερμανικό Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από την ήττα 2-0 από την Νότια Κορέα. Ο κάτοχος του τίτλου πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι μετά από μια μάχη χωρίς αίμα» και η “Kurier”, επισημαίνει: «Ιστορικό Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Γερμανία αποτυγχάνει με την Νότια Κορέα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι έξω: Μετά από μια ντροπή στο τελευταίο παιχνίδι η Γερμανία τερματίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο ως τελευταία ομάδα».

«Αντίο» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της «Daily Mail», ενώ η “Telegraph” γράφει “Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές είναι έξω από το τουρνουά με μια συντριπτική ήττα», η «Sun» τονίζει: «No No No… Ο κάτοχος του τίτλου, έμεινε εκτός μετά από μια θλιβερή ήττα στο τουρνουά» και ο «Guardian» επισημαίνει : «Η υπεράσπιση του τίτλου συνετρίβη στη φάση των ομίλων. Δεν τελείωσε με ένα κτύπημα, αλλά με ένα κλαψούρισμα. Υπάρχουν πράγματα που είναι τόσο αποκαλυπτικά, ώστε έχει κανείς την αίσθηση ότι δεν συμβαίνουν έτσι απλά .. Θεωρούνται ότι ανακοινώνονται από βροντή, δεν υπήρξε καταιγίδα».

Στην Ελβετία, η “Blick” γράφει : “Megablamage! Τελευταία ομάδα! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, η Γερμανία πηγαίνει σπίτι”, ενώ η “watson.ch” έχει τίτλο: “Η υπεράσπιση του τίτλου απέτυχε άθλια: η Γερμανία είναι έξω”, η “Neue Z?rcher Zeitung”: “Η Γερμανία δεν έχει κάνει την αλλαγή της γενιάς, λείπουν οι ιδέες ενός ηγέτη», η “Tagesanzeiger” γράφει: “Ο υπερασπιστής πρωταθλητής έχει εξαφανισθεί και όλες οι προσπάθειες δεν βοήθησαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή να λύσει πρόβλημα» και η “Aargauer Zeitung” επισημαίνει: “Ιστορική ντροπή αντί του πέμπτου αστεριού: η Γερμανία αποκλείσθηκε στον προκαταρκτικό γύρο.”

Η αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας “A Bola” γράφει: “Αντίο, campea do mundo! Η Νότια Κορέα προκαλεί μια αίσθηση. Η Γερμανία υποφέρει την ίδια μοίρα με την Ισπανία το 2014», ενώ στην Γαλλία η “L’?quipe” εχει τίτλο: “Οι πρωταθλητές πέφτουν», η “Le Parisien”: “Κατάρα του υπερασπιστή πρωταθλητή» και η “Franceinfo”: “Κεραυνός στο Παγκόσμιο Κύπελλο.”

Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου για τον αποκλεισμό της Γερμανίας:

ΙΣΠΑΝΙΑ
=======
«Marca»: «.. Ιστορικό νοκ-άουτ του παγκόσμιου πρωταθλητή. Καταστροφική η Γερμανία. Το θαύμα του Κρόος εναντίον της Σουηδίας δεν κράτησε. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επιστρέφουν στο σπίτι. Μετά την Ιταλία και την Ισπανία, ήταν η σειρά της Γερμανίας να υποστεί την κατάρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπέλλο».

“El Pa?s”: “Η Γερμανία χάνει από την Κορέα και εξαλείφεται Για τρίτη φορά στη σειρά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείεται στο στάδιο των ομίλων”.

“El Mundo Deportivo”: “Ποια έκπληξη! Η Γερμανία είναι εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Η ομάδα του Λεβ έχασε το στόχο, είναι μια ιστορική και ενοχλητική αποτυχία της γερμανικής ομάδας”.

ΙΤΑΛΙΑ
======
“Gazzetta dello Sport”: “Αίσθηση απο τον αποκλεισμό του παγκόσμιου πρωταθλητή. Οι Γερμανοί πηγαίνουν σπίτι, η Γερμανία τώρα έχει την Κορέα”.

«Corriero dello Sport»: «Απίστευτηυ Γερμανία: εναντίον της Κορέας Μια απίστευτη ήττα στους ώμους του Χούμελς, στα χέρια του Τσο και του Κιμ».

“La Repubblica”: “Η έκπληξη: Η γερμανική κατάρρευση, ο πρωταθλητής είναι έξω, δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι».

ΚΡΟΑΤΙΑ
=======
“Jutarnji λίστα”: “Η μεγαλύτερη αίσθηση και σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.”

“Vecernji λίστα”: “Αυτό δεν συνέβη στην Γερμανία εδώ και 80 χρόνια.”

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
========
“O Globo”: “Η απάθεια στο γήπεδο και οι στάσεις φάνηκαν να προβλέπουν την καταστροφή”. Η WM-Aus der Deutschen συνεχίζει την κατάρα των παγκόσμιων πρωταθλητών. ”

«Folha de Sao Paulo»: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο αποκλεισμός της Γερμανίας στον προκριματικό γύρο είναι ένα ιστορικό γεγονός. Με Οζίλ και Κεντίρα στην μεσαία γραμμή, η ταχύτητα με την οποία ξεχώριζε η Γερμανία, δεν υπάρχει πια».

“Estado de Sao Paulo”: “Η Γερμανία έγραψε ένα από τα πιο επαίσχυντα κεφάλαια στην ποδοσφαιρική ιστορία της.”

“Zero Hora”: “Η Γερμανία είναι γελοία.”

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
=========
«La Nacion»: «Ιστορική αποτυχία των Γερμανών από τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γύρω από μια μεγάλη έκρηξη … Η Γερμανία είναι το πρώτο θύμα από τις πολλές μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, η οποία ήταν σε κίνδυνο. Εχθες έβρεχε στο Καζάν, Σήμερα ο ουρανός έπεσε στο κεφάλι των Γερμανών».

“Ol?”: “Μια συγκρίσιμη έκπληξη δεν θα υπάρχει πια, η Γερμανία αποκλείσθηκε, αν και είχε προειδοποιηθεί αρκετά”.

“Clar?n”: “Ο γερμανικός μύθος τελείωσε. Κανείς δεν είναι ανίκητος. Η περίπτωση της Γερμανίας στη Ρωσία ανήκει στην ιστορία”.

ΠΟΛΩΝΙΑ
=======
“Γεγονός”: “Σοκ! Η Γερμανία αποχώρησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μια ντροπή!”

“Αθλητισμός”: “Η Νότια Κορέα κερδίζει! Γερμανική καταστροφή! Ο Οζίλ έχει χτυπηθεί και δεν έχει σιωπήσει τους κριτικούς.”

ΡΩΣΙΑ
=====
«Sports.ru»: «Η Γερμανία χάνει από την Νότια Κορέα. Αυτό είναι. Με το σφύριγμα της λήξης, στην Γερμανία αρχίζει μια αλλαγή των γενεών – έχει ως μία φορά την αποτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 ξεκίνησε μια νέα εποχή στην ιστορία της ομάδας, αλλά είναι άνετα με τον προπονητή … Ο Λεβ δεν θα μπορέσει να παραμείνει προπονητής μετά από αυτή την καταστροφή, καιρός να γυρίσει στις ομάδες».

«Sport-Express»: «Η Γερμανία έχασε από την Νότια Κορέα και έχασε τα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018».

«Bombardir.ru»: «Ο αποκλεισμός της Γερμανίας είναι ένα σοκ».

«Moskovsky Komsomolets»: «Οι γερμανικές ελπίδες καταστράφηκαν από την ομάδα της Νότιας Κορέας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button