Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σιγουριά στο Ιράκ για συφωνία με τον ‘Ερικσον

Παράγοντες της ιρακινής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι σίγουροι ότι ο Σουηδός πρώην προπονητής της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Ερικσον, θα αναλάβει την εθνική ομάδα , προκειμένου να την οδηγήσει στους τελικούς του Ασιατικού Κυπέλλου του επόμενου έτους.

Ο Έρικσον συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα και όπως αναφέρουν πηγές από το Ιράκ ο Σουηδός συμφώνησε να αναλάβει την ευθύνη της εθνικής ομάδας.

Πάντως  πηγές κοντά στον Ερικσον, δήλωσαν ότι ο 70χρονος δεν είχε ακόμη αποφασίσει ένα θα αποδεχθεί την προσφορά.

Το Ιράκ πρόκειται να  αγωνιστεί στους τελικούς του Αθλητικού Κυπέλλου του επόμενου έτους, 12 χρόνια μετά τη διεκδίκηση του μοναδικού ηπειρωτικού του τίτλου. Το Ιράκ έχει κληρωθεί με το Ιράν, το Βιετνάμ και την Υεμένη στην ομαδική ομίλων του τουρνουά, που θα ξεκινήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 5 Ιανουαρίου.

Ο Έρικσον, ο οποίος οδήγησε την Αγγλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, δεν έχει καθίσει σε πάγκο εθνικής ομάδας από τότε που συνεργάστηκε με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 στη Νότια Αφρική. Η πιο πρόσφατη δουλειά του ήταν στη  δεύτερη κατηγορία της Κίνας όταν πέρασε μισή σεζόν με την Shenzhen FC..

Πριν από τη συνεργασία με την Αγγλία, ο Ερικσον κέρδισε τίτλους πρωταθλήματος στη Σουηδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button