Άλλα αθλήματα

Αποσύρθηκε η Οχουρουόγκου

Η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης, Κριστίν Οχουρουόγκου, ανακοίνωσε σήμερα, σε ηλικία 34 ετών, πως αποσύρεται από τον παγκόσμιο στίβο.

Η σπουδαία καριέρα της Οχουρουόγκου ξεκίνησε το 2004 και τέσσερα χρόνια αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου στα 400μ. και στους αγώνες του 2012 στο Λονδίνο κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2007 και στο 2013. Συνολικά κατέκτησε 16 μετάλλια στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Κριστίν Ιγεόμα Οχουρουόγκου γεννήθηκε στις 17 Μαϊου 1984 στο Λονδίνο από γονείς Νιγηριανής καταγωγής. Πρόκειται για μία από τις «συνεπέστερες» πρωταθλήτριες της Βρετανίας, με διαρκή και διακριτική παρουσία στις περισσότερες κορυφαίες διοργανώσεις.

Εχει σπουδάσει γλωσσολογία στο Λονδίνο, ενώ το 2006 τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό από την IAAF και την βρετανική ομοσπονδία, επειδή αρνήθηκε τρεις φορές να δώσει δείγματα για έλεγχο ντόπινγκ. Απείλησε ότι θα αλλάξει χώρα και θα αγωνισθεί με άλλη σημαία και τελικά η ποινή που αφορούσε τον αποκλεισμό της από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθη το 2007.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button