Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα 13 χρόνια «εφιάλτης» του Λιονέλ Μέσι

Θα συνεχίσει ο Λιονέλ Μέσι στην Εθνική Ομάδα; Ένα ερώτημα που διατυπώνεται στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Όπως σημειώνουν στην χώρα του και υπογραμμίζει η ισπανική εφημερίδα Marca, τίποτα μέχρι τώρα δεν δείχνει αποχώρηση, όπως έκανε και μετά το Copa America το 2016. Εκείνη τη χρονιά, απογοητευμένος από τον τρίτο χαμένο συνεχόμενο τελικό, ανακοίνωσε την διεθνή του αποχώρηση, πριν εγκαταλείψει το γήπεδο στο New Jersey, έχοντας χάσει στα πέναλτι από τη Χιλή του …Χόρχε Σαμπάολι.

Αυτήν τη φορά βέβαια ο… πυρετός είναι ακόμη μεγαλύτερος, επειδή ο αποκλεισμός έφτασε νωρίτερα, στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ούτε μετά το ματς με τη Γαλλία, ούτε εχθές, κατά την άφιξή του στη Βαρκελώνη, ο «Λίο» δεν είπε κάτι.

Από το ντεμπούτο του με την «Αλμπισελέστε» στις 17 Αυγούστου 2005, σε φιλικό με την Ουγγαρία σε έναν αγώνα στον οποίο είχε αποβληθεί μόλις 47 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, ο Μέσι έχει συνεργαστεί στην εθνική ομάδα, με οκτώ διαφορετικούς προπονητές: Χοσέ Πέκερμαν (2004-06), Αλφιο Μπασίλε (2006-08), Ντιέγκο Μαραντόνα (2008-10), Σέρχιο Μπατίστα (2010-11), Αλεχάντρο Σαμπέλα (2011-14), Χεράρδο Μαρτίνο (2014-16), Εντγκάρδο Μπάουσα (2016-17) και Χόρχε Σαμπάολι.

Με κανέναν δεν κατάφερε να κατακτήσει ένα τίτλο, αν και είναι αλήθεια ότι η Αργεντινή δεν έχει κερδίσει μεγάλο τουρνουά, μετά το Copa America του 1993.

To μέλλον του στην εθνική ομάδα, λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 31 χρόνων ζωής, παραμένει άγνωστο. Στο Κατάρ το 2022, θα είναι 35 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά είναι προγραμματισμένο το Copa America στη Βραζιλία, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν θα αγωνιστεί και με ποιον προπονητή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, σε σχεδόν 13 χρόνια, η Αργεντινή δεν κατάφερε να επωφεληθεί από έναν «ζωντανό μύθο», όπως ο Μέσι, που με την σειρά του δείχνει να υπολείπεται στον ιστορικό λογαριασμό και την αιώνια σύγκριση με τον Μαραντόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τέσσερα Copa America. Έφτασε στον τελικό στη Βραζιλία το 2014, στους «8» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 και το 2010, καi σε δύο ηπειρωτικούς τελικούς, το 2015 και το 2016.

Μπορεί να επιδείξει μονάχα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο 2008 και τον παγκόσμιο τίτλο Νέων του 2005.

Από εχθές είναι στο σπίτι του στη Βαρκελώνη, φτάνοντας με πτήση από τη Μόσχα. Ο αρχηγός της Αργεντινής ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες της Αργεντινής που επέστρεψαν στην Ευρώπη πριν από αναχωρήσει η αποστολή, που άφησε τη Ρωσία, ταξιδεύοντας για το Μπουένος Άιρες μία ημέρα αργότερα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button