Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η «ρουκέτα» έφυγε από το σταθμό του Γκαγκάριν

Ο Γουίλιαν, στην προσπάθεια που έκανε…«σερβίροντας» το γκολ στον Νεϊμάρ, με το οποίο η Βραζιλία  άνοιξε το σκορ με το Μεξικό, έδειξε -για μία ακόμα φορά- ακριβώς γιατί ο προπονητής του Τίτε, τον αποκαλεί «Foguetinho» (μικρή ρουκέτα).

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα, όπως σημειώνει η FIFA στην ιστοσελίδα της, επέλεξε ένα κατάλληλο μέρος για να παρουσιαστεί: τη Σαμάρα, μια πόλη που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στο διαστημικό πρόγραμμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ξεκινώντας από την κατασκευή του διαστημοπλοίου Vostok 1 που έφερε τον Γιούρι Γκαγκάριν στο διάστημα το 1961.

«Ο προπονητής και οι συνεργάτες του με φωνάζουν με αυτό το ψευδώνυμο και για να είμαι ειλικρινής είμαι ευτυχής με αυτό. Συνοψίζει τον τρόπο που παίζω», δήλωσε το No19 της Βραζιλίας, ένας από τους εξαιρετικούς συντελεστές στη νίκη του 2-0 επί του Μεξικού.

Ένα από τα αστέρια στην Premier League, ο Βραζιλιάνος δεν είχε ακόμα να κάνει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και ο Τίτε ήταν ευχαριστημένος με την παρουσία του. Όχι τυχαία, ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τον ξεχώρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στη Σαμάρα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό,  πως η υποστήριξη των παικτών  εκείνων που δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, μπορεί επίσης να είναι σημαντική.

«Είναι σημαντικό να μπορούμε να παίζουμε χωρίς την μπάλα. Το κάναμε πολύ καλά ως ομάδα και αμυνθήκαμε καλά. Όταν το κάνουμε αυτό, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα, διότι γνωρίζουμε πόση ποιότητα έχουμε μπροστά. Έχουμε παίκτες που μπορούν να καθορίσουν τα παιχνίδια σε μια στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Γουίλιαν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button