FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Χρόνια πολλά Μάρκ!(pics)

Γενέθλια έχει σήμερα το «πολυεργαλείο» του ΠΑΣ Λαμία, Μάρκ Ασίγκμπα. Το LamiaSports του εύχεται χρόνια πολλά μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα.

Τα 28 του χρόνια «κλείνει» σήμερα ο Μάρκ Ασίγκμπα, ο αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία από τη Γκάνα ο οποίος πέρυσι αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους «πυλώνες» της άμυνας και όχι μόνο, της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ.

Το LamiaSports, του εύχεται χρόνια πολλά μέσα από ένα μικρό ποδοσφαιρικό αφιέρωμα.

Μάρκ Ασίγκμπα

Ο Νιαάμπα Ασίγκμπα Μάρκ Ιγιαρραμέντι γεννήθηκε στην Άκκρα της Γκάνα, στις 7 Ιουλίου του 1990.

Είναι πλέον 28 ετών και οι θέσεις που αγωνίζεται είναι αυτές του δεξιού μπακ, του κεντρικού αμυντικού, αλλά τον είδαμε να αγωνίζεται και ως αμυντικό χαφ αλλά και ως αριστερό μπακ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ισπανικές ομάδες, CD Madridejos και San Roque, ενώ το 2013 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Φωκικού.

Στην ομάδα της Φωκίδας έμεινε έναν χρόνο, αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια, έβαλε 1 γκολ και τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων.

Μία από αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε ρίξει τα δίχτυα στη Football League και το 2014 αγόρασε τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή.

Στον Ολυμπιακό, μπορεί να μην κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ, αλλά έπαιξε δανεικός σε σπουδαίες ομάδες και ιστορικές, όπως αυτή της Παναχαϊκής.

Στην ομάδα της Πάτρας έκατσε δύο σεζόν, είχε δύο γεμάτες χρονιές και συμπλήρωσε με τη φανέλα της 60 συμμετοχές.

Το 2016 δόθηκε εκ νέου δανεικός από τους Πειραιώτες, αυτή τη φορά στη Βέροια, όπου και με αυτή είχε γεμάτη σεζόν στη SuperLeague αυτή τη φορά, αποδεικνύοντας πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στο υψυλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2017, ο Ολυμπιακός τον αφήνει ελεύθερο και ο ΠΑΣ Λαμία άρπαξε κυριολεκτικά την ευκαιρία και έκανε δικό του τον Ασίγκμπα, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 34 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο «50».

Δείτε μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες για τον Μάρκ Ασίγκμπα:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button