Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Κροατία…Αργεντινή του 1990, αναζητά ενέργεια

Η Κροατία διαθέτει εμπειρία, σίγουρα ταλέντο, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία για το μαχητικό της πνεύμα. Όμως υπάρχει κάτι που παραμένει αξιοσημείωτο στην ομάδα της Κροατίας που έφτασε  στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η Κροατία έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που κέρδισε δύο διαδοχικές προκρίσεις στα  πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακολουθώντας τα βήματα της Αργεντινής το 1990, ξεπερνώντας χθες βράδι τη Ρωσία, και έχοντας ήδη πανηγυρίσει τη νίκη επί της Δανίας στην προηγούμενη φάση.

Δίχως άλλο η Κροατία είναι μία από τις πιο προικισμένες στη Ρωσία. Δεκατέσσερις παίκτες της ομάδας, αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ( Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία), όπως οι Λούκα Μόντριτς και Ματέο Κόβατσιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ιβάν Ρακίτιτς στη Μπαρτσελόνα και ο Μάριο Μαντζούκιτς στη Γιουβέντους.

Όταν η Κροατία πέρασε την φάση των ομίλων με εννέα βαθμούς σε τρία παιχνίδια, τότε άρχισε να δείχνει πλέον ως μία σοβαρή υποψήφια. Αλλά η σπίθα φαίνεται να την έχει ακολουθήσει στα στάδια νοκ-άουτ, όπου εκεί  έπρεπε να στηριχθεί περισσότερο στην ανθεκτικότητα, παρά στο ταλέντο της.

«Υπήρχαν στιγμές που μας έλειπε η ενέργεια: 240 λεπτά ποδοσφαίρου σε έξι μέρες είναι πολύ», δήλωσε ο Μόντριτς ο οποίος, όπως ο Μάντζουκιτς και ο Ράκιτιτς, είναι στα τριάντα.

Ο Ντάλιτς, ωστόσο, δήλωσε ότι υπάρχει αρκετή… ενέργεια στη δεξαμενή της Κροατίας.
«Φυσικά υπάρχει κάποια δύναμη για τους Άγγλους , δεν θα σταματήσουμε, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας», είπε. «Έχουμε δύο αγώνες για να παίξουμε, θα τα δώσουμε όλα», τόνισε.

«Ο αγώνας ενάντια στη Ρωσία είναι ακόμα μια νίκη του χαρακτήρα μας, έχουμε νεύρα γερά», δήλωσε ο Κράμαριτς. «Δείξαμε ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Ίσως ο αγώνας δεν ήταν ο πιο όμορφος, αλλά θα τον θυμόμαστε».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button