FeaturedΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι μεταγραφές του ΠΑΣ Λαμία… μέσα από το Football Manager!(update)

Ψάξαμε, βρήκαμε και συγκρίνουμε τις μέχρι τώρα μεταγραφές του ΠΑΣ Λαμία με τις περσινές κινήσεις της ομάδας, έχοντας ως βοηθό τον προσομοιωτή προπονητικής… Football Manager 2018!

Ο ΠΑΣ Λαμία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 4 μεταγραφές, ενώ φέρεται πως είναι κοντά στο να ολοκληρώσει άλλες δύο σίγουρα.

Αφήνουμε εκτός βέβαια τις ανανεώσεις των παλιών αλλά και την ανανέωση του δανεισμού του Νίκου Μελίσσα από τον ΠΑΟΚ.

Τώρα, στο LamiaSports έχοντας ως μεγάλο «όπλο» τον προσομοιωτή προπονητικής και ένα από τα σπουδαιότερα simulation παιχνίδια της τελευταίας 15ετίας, το Football Manager, θα δούμε τα στατιστικά των μεταγραφών της Λαμίας και θα τους συγκρίνουμε με τους ποδοσφαιριστές της ίδιας θέσης που αγωνίστηκαν πέρυσι στην ομάδα.

Πλέον, προσθέσαμε την μεταγραφή του Θανάση Καραγκούνη καθώς και την τελευταία μεταγραφή του ΠΑΣ Λαμία, τον Χερόνιμο Μπαράλες. Αν θέλετε να δείτε κατευθείαν τις καρτέλες τους πηγαίνετε στο τέλος του άρθρου.

Ας ξεκινήσουμε:

Ντένις Επστάιν

Πρώτα θα εξετάσουμε τον Ντένις Επστάιν, ο οποίος όπως βλέπετε και στην καρτέλα του, πρόκειται για έναν καθαρό εξτρέμ, με πολύ καλά στοιχεία. Έχει 12 στην ντρίπλα, στην πάσα, στην πρώτη επαφή και στην σέντρα, ενώ 14 έχει στις εκτελέσεις πέναλτι.

Στα ψυχικά στατιστικά βλέπουμε ότι, ξεχωρίζει η εργατικότητα η οποία βρίσκεται στο 14, ενώ έχει 12 στην κίνηση χωρίς την μπάλα, στην επιθετικότητα, στην ομαδικότητα και στο φυσικό ταλέντο.

Στα σωματικά/ φυσικά προσόντα, ο Επστάιν είναι πραγματικό τέρας, μιας και έχει 13 στην αντοχή, 14 στην επιτάχυνση, στην ευκινησία και στην ταχύτητα, ενώ 11 έχει στην φυσική αντοχή και στην ισορροπία.

Θα τον συγκρίνουμε με τον Νόε Ακόστα:

Καλύτερος ο Γερμανός στην άμυνα, στις εναέριες μονομαχίες, στα σωματικά/φυσικά προσόντα και στην ταχύτητα

Βασίλης Πλιάτσικας

Δεύτερος της λίστας είναι ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος αγωνίζεται σε πάνω από μία θέσεις. Μπορεί να παίξει ως δεξιός μπακ αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Κοιτώντας τώρα την καρτέλα του αυτό που ξεχωρίζει είναι οι εκτελέσεις των πλαγίων του, όπου έχει 13, όπως και στο μαρκάρισμα έχει τον ίδιο βαθμό, ενώ στο τάκλιν έχει 12 και στα μακρινά σουτ 11.

Στα ψυχικά, βλέπουμε ότι ξεχωρίζει η επιθετικότητά του έχοντας 14, ενώ τον ίδιο βαθμό έχει και στην αποφασιστικότητα. Τέλος, 13 έχει στην εργατικότητα, ενώ 12 στην ομάδικότητα και την τοποθέτηση.

Στα σωματικά/φυσικά προσόντα βλέπουμε πως έχει 13 στην αντοχή, 11 στην επιτάχυνση και 12 στην δύναμη, ευκινησία, ισορροπία, ταχύτητα και φυσική αντοχή.

Καταλληλότερος για να συγκριθεί με τον Πλιάτσικα είναι ο Δημήτρης Κουτρομάνος, ο οποίος και αυτός μπορεί να αγωνιστεί σε αυτές τις δύο θέσεις που αγωνίζεται ο «κυανόλευκος» ποδοσφαιριστής:

Όπως βλέπετε ο Πλιάτσικας υπερισχύει στην άμυνα, στα σωματικά προσόντα και στην τεχνική, ενώ σε όλα τα άλλα ο Κουτρομάνος έχει υψηλότερους βαθμούς.

Ελίνι Δημούτσος

Επόμενος της λίστας, ο Ελίνι Δημούτσος, το «8άρι» που έχει ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Ο Δημούτσος, έχει πολύ καλά στατιστικά και όπως βλέπουμε στα τεχνικά ξεχωρίζουν οι εκτελέσεις πέναλτι με 12, το μαρκάρισμα με 13, ενώ έχει 11 στην ντρίπλα και στις πάσες, ενώ στο τάκλιν έχει 14 και 12 στην τεχνική κατάρτιση.

Όσο αφορά τα ψυχικά, ξεχωρίζουν με 16, η γενναιότητα και η επιθετικότητα, αλλά και η εργατικότητα και η αποφασιστικότητα με 15.

Τέλος, στα σωματικά/φυσικά προσόντα όπως βλέπετε έχει 14 στην αντοχή, την επιτάχυνση και στην ταχύτητα, 12 στη δύναμη και 16 στην ευκινησία και στην φυσική αντοχή.

Θα τον συγκρίνουμε με τον Σουλεϊμάν Όμο, τον βασικό ανασταλτικό μέσο της Λαμίας τα τελευταία δύο χρόνια:

Αν και είναι πάνω κάτω ίδια τα στατιστικά τους, βλέπουμε πως ο Δημούτσος είναι πιο ψηλά στα ψυχικά, την τεχνική, την επίθεση, την δημιουργικότητα, την ταχύτητα και στα σωματικά προσόντα.

Βάντερσον Σκαρντοβέλι

Τελευταίος της λίστας, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Λαμία, ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αν και 34χρονών έχει πολύ καλά στατιστικά. Στα τεχνικά, ξεχωρίζουν το μαρκάρισμα το οποίο έχει 12, όπως και η τεχνική κατάρτιση, ενώ έχει 11 στις πάσες και 13 στην σέντρα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Στα ψυχικά προσόντα ξεχωρίζει το 16άρι της εργατικότητας, ενώ 14 έχει στην αποφασιστικότητα και στην γενναιότητα. Δώδεκα έχει στην συγκέντρωση και στην τοποθέτηση.

Τέλος, στα σωματικά/φυσικά προσόντα ξεχωρίζει το 16άρι στην φυσική αντοχή, το 14 στην αντοχή και την ταχύτητα, ενώ έχει 13 στην επιτάχυνση και 12 στην ευκινησία.

Θα τον συγκρίνουμε με τον περσινό βασικό αριστερό μπακ της ομάδας, τον Σάκη Παντελιάδη:

Σε μία γενική σύγκριση βλέπουμε ότι ο Βάντερσον είναι καλύτερος μόνο στα ψυχικά προσόντα, στην ταχύτητα και στην δημιουργικότητα.

Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ βέβαια, καθώς θα σας δείξουμε και δύο καρτέλες ποδοσφαιριστών, όπου τον έναν φέρεται να τον έχει κλείσει ήδη η Λαμία και αυτός είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος, αλλά και την καρτέλα του Κλάρκ Ενσικουλού τον οποίο έχει πλησιάσει η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

 

Θανάσης Καραγκούνης:

Ο 26χρονος εξτρέμ, ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, έχοντας 14 στην επιτάχυνση και τον ευκινησία, ενώ έχει 15 στην ταχύτητα και 12 στην φυσική αντοχή.

Επίσης, έχει 14 στις εκτελέσεις κόρνερ, στη ντρίπλα και στην τεχνική κατάρτιση ενώ 12 έχει στις εκτελέσεις φάουλ και στη σέντρα.

Σε σύγκριση τώρα με τον περσινό δεξιό εξτρέμ της ομάδας, τον Κόστα Βιάνα Βάντερσον θα παρατηρήσουμε τα εξής:

Το πράσινο είναι ο Βάντερσον, το μπλε είναι ο Καραγκούνης.

Στην άμυνα έχουν και οι δύο από 6, στις εναέριες μονομαχίες και στα ψυχικά ο Καραγκούνης έχει μεγαλύτερο βαθμό από τον Βάντι.

Παρόλο αυτά έχουμε σε αρκετές κατηγορίες ισοπαλία, όπως στω σωματικά/φυσικά προσόντα, την ταχύτητα με 14, αλλά και στην επίθεση με 9.

Χερόνιμο Μπαράλες:

Ο Χερόνιμο Μπαράλες αποτελεί έναν πραγματικό γκολτζή, ο οποίος ξεχωρίζει σε πολλές κατηγορίες.

Αρχικά, στις εκτελέσεις πέναλτι έχει 16, ενώ στις κεφαλιές όπως είναι λογικό έχει 17! Μακρινά σουτ, τελειώματα και ντρίμπλα έχει 12 ενώ 11 έχει στην πρώτη επαφή και στην τεχνική κατάρτιση.

Στα ψυχικά τώρα, έχει ένα 18 στην επιθετικότητα, ενώ έχει 16 στην αποφασιστικότητα, 15 στην ομαδικότητα και 14 στη γενναιότητα, εργατικότητα και 13 στην κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Τέλος, όσο αφορά τα σωματικά/φυσικά προσόντα ο 31χρονος έχει 9 στην ευκινησία, 11 στην επιτάχυνση, 12 στην ταχύτητα και την αντοχή ενώ έχει 13 στη φυσική αντοχή, 14 στην έκταση άλματος και 15 στην ισορροπία.

Σε σύγκριση με τον πρώην κεντρικό επιθετικό του ΠΑΣ Λαμία, Πατρίκ Βουό ο Μπαράλες:

Υπερέχει στην άμυνα, με 9 έναντι 6 του Βουό, στα ψυχικά με 13, στις εναέριες μονομαχίες με 15, στην δημιουργικότητα με 10 και στα σωματικά/φυσικά προσόντα με 13.

Όμως, έχουμε και ισοπαλία στη τεχνική, στην επίθεση και στην ταχύτητα, όπου έχουν και οι δύο από 11.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button