Άλλα αθλήματα

Χάμιλτον: «Δεν θα παραδώσω τα όπλα»

Το ήθελε πολύ ο Λιούις Χάμιλτον να πανηγυρίσει τη νίκη της Φόρμουλα 1 μπροστά στο κοινό του, στην πίστα του Σίλβερστοουν, ωστόσο είδε τον Σεμπάστιαν Φέτελ να περνά πρώτος την γραμμή τερματισμού και να πετυχαίνει την 4η φετινή νίκη.

Ο Βρετανός πιλότος πραγματοποίησε άσχημο ξεκίνημα και έπεσε από νωρίς στην 17η θέση, όταν μετά από σύγκρουση το μονοθέσιό του υπέστη βλάβη. Στη συνέχεια όμως πραγματοποίησε μια συγκλονιστική προσπάθεια και έκανε τα πάντα για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει και τον πρώτο Φέτελ κι έτσι τερμάτισε δεύτερος.

Ο κόσμος τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό, όμως ο ίδιος έδειχνε απογοητευμένος και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δεν θέλησε να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις και αποχώρησε, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Τελικά μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την απονομή και εξήγησε την στάση του λέγοντας:

«Για όλους εσάς είναι εύκολο να παρακολουθείτε απ’ έξω τον αγώνα, όμως εγώ έχυσα ποταμούς ιδρώτα. Σε αυτό τον αγώνα έδωσα το 1.000% των δυνάμεών μου και εξάντλησα όλη μου την ενέργεια. Έτσι, όταν τερμάτισα, δεν μου είχε απομείνει άλλη ενέργεια.

Οι άλλοι περιμένουν από μια τέτοια κούρσα να βγεις από το μονοθέσιο και να χαμογελάς, όμως εγώ δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Είναι διαφορετικό να είσαι επικεφαλής και να μπορείς να ελέγχεις την ταχύτητα κι αλλιώς να έρχεσαι από πίσω».

Πάντως κατά τη διάρκεια της απονομής είπε προς τον κόσμο: «Έγινε ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς με το καλύτερο κοινό. Λυπάμαι πραγματικά, που δεν τα κατάφερα. Σήμερα εσείς με κρατήσατε όρθιο ως το τέλος. Σας λέω και πιστέψτε με, ότι δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα.

Σε όλη την διάρκεια έβλεπα με την άκρη των ματιών μου τον κόσμο που με επευφημούσε σε κάθε γύρο, σε κάθε στροφή. Αυτό ήταν που μου έδωσε δύναμη για να φτάσω όσο μπορούσα πιο μπροστά».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button