FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αυτός είναι ο «μάγος» που θέλει να κλείσει ο ΠΑΣ Λαμία!(pics+vids)

Όπως είδατε σε προηγούμενο άρθρο του LamiaSports, ο ΠΑΣ Λαμία προσπαθεί να κάνει ένα μεγάλο «μπάμ» αποκτώντας τον πρώην μεσοεπιθετικό της Ντιναμό Κιέβου και του ΑΠΟΕΛ, Φακούντο Μπερτόλιο. Δείτε το «who is who» του ποδοσφαιριστή.

Το LamiaSports σας ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα για το ποιος είναι ο Φακούντο Μπερτόλιο, τον οποίο θέλει ο ΠΑΣ Λαμία να επαναφέρει στη SuperLeague.

Φακούντο Μπερτόλιο

Ο Μπερτόλιο γεννήθηκε το 1990 στην πόλη Σαν Χοσέ της Αργεντινής, έχει ύψος 1,72 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και το σημαντικότερο όλων είναι πως έχει ιταλικό διαβατήριο άρα δεν πιάνει θέση ξένου.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Κολόν Σάντα Φε, ενώ στην πρώτη ομάδα της Αργεντινής αγωνίστηκε για έναν χρόνο, σημειώνοντας 42 συμμετοχές, 5 γκολ και 9 ασίστς.

Μετά από αυτές τις εμφανίσεις του με την Κολόν, η Ντιναμό Κιέβου τον αγόρασε δίνοντας 3.600.000 εκατομμύρια δολάρια.

Με την Ουκρανική ομάδα αγωνίστηκε μόλις σε 6 παιχνίδια, καθώς δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Δόθηκε όμως δανεικός σε αρκετές ομάδες. Μία από αυτές ήταν η Γκρέμιο, με την οποία είχε δυστυχώς μόλις 1 συμμετοχή.

Μετά την Γκρέμιο και την Βραζιλία, ο Φακούντο επέστρεψε στην Ευρώπη και πήγε Γαλλία για να αγωνιστεί και πάλι ως δανεικός στην Εβιάν.

Στη Γαλλία, επαιξε σε 16 παιχνίδια, της Ligue 1 και είχε αρκετά καλές αποδόσεις στα παιχνίδια του.

Τη σεζόν 2014-15 ο 28χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά ως δανεικός σε ομάδα εκτός της Ντιναμό. Η ομάδα αυτή ήταν η Τίγκρες με την οποία έπαιξε σε 23 ματς, έβαλε 3 γκολ και μοίρασε άλλα 2.

Το 2015 ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το «μπαμ» και πήρε δανεικό τον Φακούντο. Στη SuperLeague ο Αργεντινός έπαιξε σε 25 παιχνίδια, έβαλε 4 γκολ και έδωσε και άλλες 7 ασίστς.

Έπειτα, ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύτηκε ότι ο Μπερτόλιο έμεινε ελεύθερος και τον έκανε δικό του. Στο κυπριακό πρωτάθλημα έπαιξε σε 46 παιχνίδια, έχοντας 6 γκολ και 6 ασίστς.

Το 2018 αποχώρησε και από την Κύπρο και ταξίδεψε στο Καζακστάν, όπου φόρεσε τη φανέλα της Ορντάμπασι με την οποία μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 1 γκολ και έχει μοιράσει 2 ασίστς σε 14 ματς.

Να σημειώσουμε τέλος, ο Φακούντο Μπερτόλιο είναι διεθνής με την ανδρική ομάδα της Αργεντινής, 1 φορά όπου έχει πετύχει και 2 γκολ, σε φιλική αναμέτρηση με την Αϊτή, ενώ έχει πανηγυρίσει δύο φορές το πρωτάθλημα Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον Μπερτόλιο:

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του «μάγου»:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button