Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα ο Ερίκ Καντονά έκανε το ποδόσφαιρο πιο όμορφο (vid)

Μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της Premier League, ο Ερίκ Καντονά, πριν από 22 χρόνια πέτυχε ίσως το καλύτερό του γκολ με τη Γιουνάιτεντ, με τον πανηγυρισμό του να είναι ακόμα καλύτερος.

Ένα από τα μεγαλύτερα «7» που φόρεσαν τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σίγουρα αυτός που συνέβαλε πολλά στην κυριαρχία των «κόκκινων διαβόλων» από το 1992 έως το 1997, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση 4 πρωταθλημάτων ήταν ο Ερίκ Καντονά.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε πετύχει πολλά όμορφα γκολ, αλλά αυτό που πραγματικά ξεχώρισε στην καριέρα του στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 1996, όταν στο 5-0 επί της Σάντερλαντ έπαιξε το 1-2 με τον ΜακΛέρ και με εκπληκτική λόμπα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, όλα τα… λεφτά ήταν ο πανηγυρισμός του, καθώς όπως πρέπει σε έναν… βασιλιά (εξ ου και το προσωνύμιο «King Eric»), δεν έκανε τίποτα έξαλλο, απλά έκανε μια περιστροφή του με τα χέρια ανοιχτά, γνωρίζοντας την αποθέωση από το τυχερό κοινό που βρέθηκε εκείνο το βράδυ στο «Θέατρο των Ονείρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ματς, δύο γκολ είχε πετύχει ο νυν προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Δείτε το γκολ και τον πανηγυρισμό του Γάλλου: 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button