FeaturedΠαρασκηνιοΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Κολλημένος» με το Μάτε (και) ο Μπερτόλιο!(pics)

Είναι το ρόφημα που ξετρελαίνει τους Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο. Τώρα ο Φακούντο Μπερτόλιο το έφερε και στον ΠΑΣ Λαμία.

Μπορεί στο χθεσινό φιλικό του ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην τον είδαμε να αγωνίζεται, όμως ο Φακούντο Μπερτόλιο βρέθηκε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας και παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο.

Αυτό που παρατηρήσαμε στον 28χρονο Αργεντινό όταν έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο, είναι πως και αυτός όπως και αρκετοί Λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) κρατούσε και έπινε το γνωστό πλέον, Μάτε.

Η μόδα αυτή ξεκίνησε από τους μεγάλους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Λουίς Σουάρεζ, τον Λιονέλ Μέσι τον Έντισον Καβάνι και πολλούς άλλους να είναι κολλημένοι με το Yerba Mate.

Βέβαια, στην Ελλάδα το φέρανε και το κάνανε γνωστό οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο Κρίστιαν Τσάβες και ο Γκιγιέρμο Μολίνς εμφανίστηκε να δοκιμάζει το γνωστό ρόφημα.

Τώρα όμως το έφερε και στη Λαμία ο Μπερτόλιο, ο οποίος εχθές εμφανίστηκε με το κλασσικό ποτήρι για το Μάτε και απολάμβανε τον αγώνα πίνοντας το αγαπημένο του ρόφημα.

Τώρα για εκείνους που έχουν την απορία από τι αποτελείται: μέσα σε ζεστό νερό προσθέτουν ξερά φύλλα και κλαδιά του φυτού Yerba Mate, ενώ ορισμένοι βάζουν και λίγο αρωματικό καφέ.

Τι είναι το Μάτε (Yerba Mate)

Το mate είναι ένα καφεινούχο ρόφημα που ετοιμάζεται αφήνοντας ξεραμένα φύλλα του φυτού Yerba mate σε ζεστό νερό. Είναι το εθνικό ποτό της Ουρουγουάης και της Αργεντινής και κοινωνικό έθιμο στην Παραγουάη και σε μερικά σημεία της Χιλής, της Βραζιλίας, της ανατολικής Βολιβίας, του Λίβανου και της Συρίας. Είναι άξιος αντικαταστάτης του καφέ λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη (ματεΐνη).

Οι λαοί Guarani και Quechua της περιοχής πίνουν αυτό το εκχύλισμα από τους προ-Κολομβιανούς χρόνους . Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους, είναι το δώρο ενός γενναιόδωρου θεού και ευλογία που φυτρώνει στον τόπο τους. Το φυτό είναι τροπικό ή υποτροπικό και χρειάζεται υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και μέχρι 1500 χιλ. ετήσια βροχή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button