Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τζακ Γουίλσιρ: Ένα γυάλινο wonderkid στα πρόθυρα της απόσυρσης πριν τα 30 του (vid)

Σε ένα παραμύθι, που έχει καταλήξει σε ατέρμονο δράμα, ο Τζακ Γουίλσιρ μία δεκαετία πίσω προοριζόταν για μεγάλα, τεράστια πράγματα, με πολλούς να πιστεύουν πως στο πρόσωπό του βρίσκεται ο επόμενος σπουδαίος Άγγλος μέσος. #JackWilshere #FootballManager #wonderkid

Σε ένα παραμύθι, που έχει καταλήξει σε ατέρμονο δράμα, ο Τζακ Γουίλσιρ μία δεκαετία πίσω προοριζόταν για μεγάλα, τεράστια πράγματα, με πολλούς να πιστεύουν πως στο πρόσωπό του βρίσκεται ο επόμενος σπουδαίος Άγγλος μέσος.

Ακόμα και το πιο απαισιόδοξο σενάριο δεν θα μπορούσε να προβλέψει όσα θα ακολουθούσαν, με τους τραυματισμούς να τον κατακερματίζουν και να τον στέλνουν στην ανυποληψία και την «απόσυρση» πριν καν κλείσει τα 30.

16 Φεβρουαρίου 2011. H Arsenal υποδέχεται στο Emirates μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών, την Barcelona των Messi, Iniesta, Xavi, Villa, Pique και Dani Alves, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Οι Καταλανοί, με τον Pep Guardiola στον πάγκο, δεν θα κατακτήσουν μόνο εμφατικά το τρόπαιο εκείνης της σεζόν, αλλά στην τριετία 2009-12 θα ηττηθούν μόνο από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Inter και Chelsea, έχοντας και μία αδιάφορη ήττα (η μοναδική σε 18 παιχνίδια ομίλων) από την Rubin Kazan, ενώ η πρωτιά ήταν ήδη εξασφαλισμένη. Την ίδια στιγμή ο Arsene Wenger είχε ως βασικούς, παίκτες όπως οι Djourou, Szczesny, Clichy και Song, κάνοντας την όποια σύγκριση την δεδομένη στιγμή σχεδόν γελοία!

Μόλις την προηγούμενη σεζόν μάλιστα, για τους «8» της ίδιας διοργάνωσης, η Barcelona θα αποκλείσει τους «Κανονιέρηδες» με συνολικό σκορ 6-3, σκορπίζοντας την στο ματς του Camp Nou με το «τιμητικό», όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, 4-1. Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για εκείνο το βράδυ στην αγγλική πρωτεύουσα, όμως όλα θα κατέληγαν σε έναν και μόνο πρωταγωνιστή. Ο 19χρονος Τζακ Γουίλσιρ θα κάνει μια αριστουργηματική εμφάνιση, αφήνοντας σύξυλους τους Busquets, Iniesta και Messi, με τον τεράστιο Xavi να κάνει, με το τέλος του αγώνα, μια ειλικρινέστατη παραδοχή. «Με όλο τον σεβασμό, δεν παίζει με τον αγγλικό τρόπο ποδοσφαίρου. Οι πάσες του είναι άριστες, η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια μαγευτική και πραγματικά δεν μπορεί να χάσει την μπάλα. Βλέπω στο πρόσωπό του το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, γι’ αυτό είναι υψίστης σημασίας να τον κρατήσουν δυνατό και υγιή».

Η Arsenal θα υποτάξει την Barcelona με 2-1, χάρη στα τέρματα των Van Persie και Arshavin, όμως όλοι θα μιλούν για το νέο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2008 ο Wilshere θα έχει κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών, κάνοντας δικό του το ρεκόρ του νεότερου παίκτη στην ιστορία του συλλόγου στην Premier League. «Είναι ο καλύτερος Άγγλος μέσος με διαφορά έναν… δρόμο», θα δηλώσει τότε ο Gary Neville, με τον αριστεροπόδαρο να έχει γίνει ήδη διεθνής με την εθνική της χώρας από τα 18 του, αντικαθιστώντας σημαδιακά στην πρώτη του εμφάνιση τον Steven Gerrard. «Έχει ισπανική τεχνική, αλλά αγγλική καρδιά», θα τονίσει ο Arsene Wenger, ξέροντας πως έχει στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο EYAP

Διαβάστε επίσης

Back to top button