Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κανονικά στην Serie A η Πάρμα

Εν μέρει δικαίωση για την Πάρμα από τα ιταλικά δικαστήρια στην υπόθεση χειραγώγησης του φετινού αγώνα της για την άνοδο με την Σπέτσια.

Έμεινε μακριά από την Serie Α για τρία χρόνια, οπότε και υποβιβάστηκε στην 4η κατηγορία λόγω οικονομικών θεμάτων, όμως φέτος επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια».

Παρόλα αυτά, η Πάρμα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι σήμερα για να οριστικοποιηθεί η άνοδός της, αφού λίγο μετά το τέλος του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας, έγινε γνωστό πως το παιχνίδι με την Σπέτσια κρίθηκε ύποπτο προς χειραγώγηση. Οι «παρμένσι», είχαν επικρατήσει 2-0 σε εκείνο το παιχνίδι και ουσιαστικά είχαν εξασφαλίσει με αυτό το αποτέλεσμα την άνοδο.

Το ιταλικό δικαστήριο, εξέτασε την υπόθεση και σήμερα ανακοίνωση την απόφασή του, που αναφέρει πως η Πάρμα δεν θα τιμωρηθεί με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση 5 βαθμών από τη νέα σεζόν, καθώς δεν κρίθηκε εξ’ ολοκλήρου ένοχη για «στήσιμο» του αγώνα.

Αντίθετα, στον βασικό ύποπτο για προσπάθεια χειραγώγησης 36χρονο ποδοσφαιριστή της αντιπάλου της, Εμανουέλε Καλάιο, επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός από την αγωνιστική δράση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button