Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ιστορικό φιλικό Αιθιοπίας- Ερυθραίας στην Ασμάρα

Η Αιθιοπία αναμένεται να παίξει με την Ερυθραία σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fana, εβδομάδες μετά από ένα δραματικό τερματισμό ενός 20ετούς πολέμου μεταξύ των δύο Ανατολικοαφρικανικών κρατών.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας, Ασμάρα, σύμφωνα με το πρακτορείο και αποτελεί μέρος των προσπαθειών του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας Αμπιτ Αχμέτ να σταματήσει την εχθρότητα μεταξύ των εθνών από τότε που υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία τον περασμένο μήνα.

Η σύγκρουση, που πυροδότησε μια συνοριακή διαμάχη το 1998, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 80.000 ανθρώπων. Τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι που ζούσαν κατά μήκος των συνόρων και στις δύο πλευρές ξεριζώθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ηγέτες επισκέφθηκαν  τις περιοχές και την περασμένη εβδομάδα η Ερυθραία ξανάνοιξε την πρεσβεία της χώρας της στην Αντίς Αμπέμπα, ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιθιοπίας Ethiopia Airlines έκανε την πρώτη της πτήση στην Ασμάρα την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button