Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου

Το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής...

1994

Η ΑΕΚ έχει πάρει τρία πρωταθλήματα, αλλά δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν αυτή και υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν επτά νίκες σε επτά αγώνες και επιβεβαιώνουν τη φόρμα τους στο «Νίκος Γκούμας». Με κεφαλιά του Καλιτζάκη στο 20’ παίρνουν τη νίκη με 1-0 και συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους πορεία.

1998

Η ΑΕΚ είναι αήττητη και έχει σε μεγάλη φόρμα τον Ντέμη Νικολαϊδη, που το δείχνει και στην Τούμπα, όταν προηγείται με δικό του σουτ στο 20’. Ο Νικολαϊδης φτάνει τα εννέα γκολ σε οκτώ αγώνες. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο κάνει την ανατροπή. Στο 63’ με πέναλτι ο Πέρσι Ολιβάρες ισοφάρισε, ενώ έχει αποβληθεί ο Δημήτρης Μάρκος, και στο 74’ πάλι ο Περουβιανός με σουτ κάνει και το 2-1.

2004

Ο Εργοτέλης παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία και έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Έτσι στην 7η αγωνιστική πηγαίνει στην Τούμπα σαν αουτσάιντερ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όμως με δύο γκολ του Πάτρικ Ογκουνσότο (63’ κεφαλιά, 78’ σουτ) πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει από το 40’ με 10, λόγω αποβολής του Ανδράλα.

2009

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με επτά νίκες και υποδέχεται τον Ηρακλή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα γκολ του Έντσο Μαρέσκα με σουτ στο 39’ φαίνεται αρκετό για τη νίκη. Στο 81’ ο Σάββας Κωφίδης ρίχνει τον 18χρονο Απόστολο Βέλλιο, που στην εκπνοή γίνεται το πρόσωπο της ημέρας, καθώς ισοφαρίζει σε 1-1.

Διαβάστε επίσης

Back to top button