ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Χτύπησε σαν κόμπρα» με Μπεχαράνο!

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε την Ξάνθη στο γήπεδό του.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε την Ξάνθη στο γήπεδό του.

Μία Λαμία… να την πιεις στο ποτήρι!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπεχαράνο ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη κάνοντας ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την γρήγορη παραμονή της στην κατηγορία!

Το ματς:

Η ομάδα της Λαμίας ήταν αυτή που κρατούσε μπάλα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κυρίως από τα αριστερά προσπαθούσε να απειλήσει με Βάντερσον και Ρόμανιτς να κάνουν παιχνίδι.

Η Ξάνθη, περίμενε καρτερικά κάποιο λάθος της Λαμίας και κάθε αντεπιθεσή της ήταν αρκετά επικίνδυνη.

Στο 7΄ο Ρόμανιτς έβγαλε μία σέντρα από τα αριστερά  με στόχο τον Καραμάνο, όμως η μπάλα δεν πέρασε από τον Καρασαλίδη, ο οποίος έδιωξε σε πλάγιο άουτ.

Διπλή τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, στο 11΄ όταν ο Ντε Αμορίμ αρχικά πήρε τη μπάλα, σούταρε αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια ο Τζουρίτσκοβιτς από κοντινή απόσταση σούταρε αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ είπε ένα μεγάλο «όχι».

Σωτήριες επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα της Λαμίας, Κώστα Θεοδωρόπουλο!

Στο 15΄μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία με τον Ταϊρόν, έπειτα από λάθος γύρισμα του Τιμπό Μουλέν, όμως το πλασέ του Ισπανού κόντραρε στα πόδια του Αμπάντ και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Σέντρα του Καραμάνου από τα δεξιά στο 17΄, ο Ρόμανιτς πήδηξε, αλλά ο Αμπάντ άπλωσε τα χέρια του και μάζεψε τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του Σέρβου επιθετικού.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ταϊρόν εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, φτάνοντας τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Αντέτζο πετάχτηκε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αμπάντ μπλόκαρε εύκολα.

Και πάλι η Λαμία απειλεί στο 23΄!

Ο Δημούτσος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τουράμ έπεσε για να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Αμπάντ ήταν και πάλι εκεί για να σώσει την ομάδα του, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο 31΄ο Βάντερσον από τα αριστερά, βρήκε τον Ταϊρόν μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Ισπανός γύρισε ωραία πέρασε τον Λισγάρα, πλάσαρε αλλά ο Αμπάντ ήταν και πάλι για να βάλει το πόδι του και να στείλει τη μπάλα πρώτα δοκάρι και μετά κόρνερ.

Καταπληκτική σέντρα του Ταϊρόν από τα δεξιά στον Ρόμανιτς, αυτός κατευθείαν με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Τουράμ αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 41΄ο Τζουρίτσκοβιτς έκανε το δυνατό σουτ εκτός της περιοχής όμως ο Θεοδωρόπουλος, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Το 0-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λαμία να απειλεί, όταν ο Βάντερσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ρόμανιτς προσπάθησε να σουτάρει, οι αμυντικοί έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Δημούτσο ο οποίος έπιασε ένα σουτ αλλά έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πίεζε για να πετύχει το γκολ και το στο 54΄το κατάφερε!

Ο Ταϊρόν, έβγαλε καταπλητική πάσα με το τακουνάκι στον Μπεχαράνο, ο οποίος άλλαξε πόδι μέσα στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε δυνατά διαγώνια και κέρδισε τον Αμπάντ για το 1-0! Καταπληκτικό γκολ από την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία!

Και πάλι ο Μπεχαράνο στο 58΄πήγε να πετύχει το 2-0 αλλά το πλασέ του από κοντινή απόσταση μπλόκαρε ο Αμπάντ.

Η ομάδα που ξεκάθαρα είχε την κατοχή της μπάλας στον αγώνα και αλλά και την πρωτοβουλία ήταν ο ΠΑΣ Λαμία και δίκαια μπήκε μπροστά στο σκορ…

Στο 69΄ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τουράμ πήδηξε πιο ψηλά απ΄,όλους αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στα χερια του Αμπάντ.

Σέντρα σουτ του Μπαριέντος στο 75΄, ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ…

Στο 83΄ο Καραμάνος έφυγε από τα αριστερά όλομόναχος, έχοντας δύο με έναν την άμυνα της Ξάνθης αλλά αντί να πασάρει στον Τουράμ προτίμησε να σουτάρει με τον Αμπάντ να διώχνει.

Στην ακριβώς επόμενη φάση, ο Ρόμανιτς έφυγε στην κόντρα, πάτησε την περιοχή της Ξάνθης, σούταρε αλλά στο τετ α τετ βγήκε νικητής και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα που πίεζε ήταν η Ξάνθη, η οποία με στημένες φάσεις κυρίως προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ρόμανιτς έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σάλιακα ο οποίος δυστυχώς δεν σούταρε εύστοχα.

Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΣ Λαμία να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο και δίκαιο τρίποντο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Τουράμ, Ταϊρόν, Καραμάνος, Σκόνδρας

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Ασίγκμπα, Σάλιακας, Βλαχομήτρος, Βασιλόγιαννης

Ξάνθη: Αμπάντ, Τερκί, Μαλεζάς, Ντε Αμορίμ, Σόσα, Μουλέν, Καρασαλίδης, Ρενέλα, Τεσέϊρα, Λισγάρας, Τζουρίτσκοβιτς

Αναπληρωματικοί: Σαο Μπέντο, Λεωντσάκος, Καμαρά, Μπαριέντος, Πολέτο, Ντε Λούκας, Ντίρεσταμ

Διαβάστε επίσης

Back to top button